TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Cadaveria - 2012 - Horror Metal

Posted by Today's Metal Crew On вторник, януари 31, 2012 4 коментара

Стил......: Dark Metal
Държава...: Италия
Лейбъл....: Bakerteam Records
Отнема....: ~57 минути 

www.cadaveria.com

Ще се постарая да бъда кратък, защото ужасно се изморих и ми се доспа, докато излушам "Horror Metal". Аз си превеждам заглавието на този албум буквално, като "ужасен метъл", защото именно това ви очаква в тези 57 минути. Кому е нужно това? Какво й стана на тази банда? Кой е продуцирал като с г*за си? Все въпроси, чиито отговори може би не искам да знам... Знам обаче, че Cadaveria явно искат с пълна сила да грабнат приза за най-скучен албум на годината, още преди да е изтекъл Януари. 

"Horror Metal" е пълен с безметежно дълги, еднообразни, зле продуцирани, фалшиво изпяти и болезнено банални песни. Протяжното виене на самата Кадаверия, зловещо осраната продукция, немощните барабани и баналното и отегч(ит)е(л)но китарно скрибуцане, предизвикват само тъжно умиление. Тъжно умиление като това, когато видите куцо еднооко куче, което някога е било здраво и зло (точно като Cadaveria). Всичко това прави съдържанието в диска по-скучно дори от обложката му. И само онези от вас, благословени с много здрав стомах ще изтраят средата на албума, без да си оповръщат бюрото. Както и болните фенове, естествено, ако са останали такива.

Цялата истина е, че албумът не е толкова слаб, колкото скучен. Мрачната атмосфера е налице, а нещата се ядват, когато Cadaveria засилят темпото. Тогава ни идва спомен от силните им години, когато тази група знаеше как да вади блек рифове и да бъде забележителна сред колегите си. Точно бързите пасажи обаче тотално заглушават вокалите на Кадаверия. Всъщност, дори не знам дали това е добра или лоша новина, защото милата по непонятни причини се опитва да вие повече, отколкото крещи. Лошата продукция е замазала нещата с голямата баданарка, но това не е достатъчно. Предполагам, че всичко това е идеята за ужаса в този албум, защото признавам, дори късо подстриганата ми коса настръхна, опитвайки се да избяга от това мъчение, влачейки в корените си голямо количество загинали от скука мозъчни клетки.

Като ваш приятел ви казвам - не си губете времето с този албум, освен ако не сте зверски фен на групата. Не си струва заради две сносни песни ("The Oracle" и "Requiem") и няколко качествени рифа, да изгубите почти час време. Cadaveria са много далеч от силните си години, празни са откъм свежи идеи и ако не се поправят скоро, това може да се окаже и последният албум на групата. Ако все пак много искате да ви е скучно, настроението ви да се развали, да се почувствате изморени и да ви се доспи - решението е пред вас.

+ + + + +
Добре пресъздадена мрачна тмосфера.
Няколко сносни песни и качествени рифа.
Където има темпо, има и надежда.

- - - - -
Затъпяващо скучен и еднообразен албум, за който нямате търпение да свърши.
Отвратителна продукция, дълги песни, банални рифове, отегчителни структури.
Специален минус за стряскащо фалшивия готик вой на Кадаверия.

Подходящо за фенове на:
Theatres Des Vampires, Opera IX, Mandragora Scream и др.
Автор: Undepth
-=3/10=-

Categories: , , , , , , ,

4 Response for the "Cadaveria - 2012 - Horror Metal"

  1. Анонимен says:

    На г-н/жа Undepth му се падат все качествени албуми в последно време :)

  2. Анонимен says:

    Да,но Undepth май ще ми стане любимия автор! Прави много готини ревюта.

  3. Анонимен says:

    http://bg.wiktionary.org/wiki/%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD
    банален - "Който е лишен от оригиналност; изтъркан, досаден, безинтересен"
    На кое друго нещо прилича точно тоя проект и от кои други групи са изтъркани тия рифове?
    Това че на автора на ревюто нещо не му харесва е пробел ... за него, а не за албума и групата.

    (и да подскажа на кое прилича "фалшивото" пеене на мис Кадаверия - на една (за съжаление) покойна дама, която едва ли е позната на пишещия, но това не значи, че не е тачена в некомерсиалните среди - Dawn Crosby от DETENTE, а още по-точно в FEAR OF GOD)

  4. Анонимен says:

    Баш фалшиво си пее Кадаверия,ами айде...А крясъците й са по-измъчени и от хлипането на Лу Рийд в новия албум на Металика!3 му е много на тоя албум-бих му дал 2...не,всъщност -2 ще е по-точно!