TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Halloween - 2012 - Terrortory

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, януари 23, 2012 7 коментара

Стил......: Heavy Metal
Държава...: САЩ
Лейбъл....: -
Отнема....: ~72 минути 

www.tinyurl.com/halloweenband

Не намирам обяснение защо тази банда още съществува. Вероятно на тази планета има прекалено много объркани хора,  купили си случайно техен албум, бъркайки го с нов на Helloween. Но ето, че дори след поредица от скучни и изостанали с 30 години от времето си албуми, "легендите" от Halloween (катко безсрамно ги нарича техния PR) се завръщат с "Terrortory" - албум, носещ духа на добрия стар хеви метъл от 80-те, дрън-дрън, ала-бала.

Добре, факт е - "Terrortory" наистина звучи като от 80-те. Но това далеч не значи, че е "класика" или "добро старо хеви". Защото аз снощи слушах 80-тарски хеви метъл и в него не пееше копие на Лу Рийд от късния му период... и въпреки годината, продукцията беше максимално добре балансирана. А и все пак живеем в шибаната 2012-та! Не можеш да направиш класика от 80-те току-така. Halloween не успяха през 1984-та, та сега ли? Което ми напомня, че тия пичове май не са се променили особено в последните 30 години. И за 6-годишната пауза от предния си албум досега измислиха... това?! 72 минути материал, от който подозирам, че нищо не е пресявано и не е записвано втори път, а е шлякнато директно на живо от репетиционната. В 9-и клас правехме така с ученическата ми група и вадехме що-годе същия, да не кажа по-добър звук. Накрая поне си признахме - пичове, зле сме, дайте да не се мъчим - и разпърдяхме кратунките. Уви, Halloween още не го осъзнават.

Хейтът ми не спира дотук. Горното сравнение с пеенето на Лу Рийд не беше случайно. Мозъчните клетки ще почнат да изскачат на талази от ушите ви, веднага щом чуете фалшивото виене на Браян Томас в "Traipsing Through the Blood" или "Dead On". Пичът никога не е имал, няма, а вероятно няма и да има хубав глас, колкото и да го хвали прес-релийза, цитирам: "...and the brilliant, unique voice of singer Brian Thomas". Рехавата, вехта и неадекватна продукция пък е украсена като "a fat production, which is still traditional enough to satisfy their fans", със "slightly modern guitars". Колеги PR-и, wtf? Сигурни ли сте, че това е писано за този албум? Или авторът на тези думи си е забравил някъде слуховия апарат?

Както и да е, отнесох се в ярост. Не подценявайте любовта ми към класическия хеви метъл и групи като Accept, Helloween, Iron Maiden, Running Wild и другите истински класици на 80-те, но... това тук, поставено пред тях, е като къдрав гол старец, акащ в средата на тротоара в торбичка от франзела "Симид". Нека правим хубаво разликата между "класика" и "олд скул боза".

Само много крайни фенове на традиционното хеви ще харесат "Terrortory". Може би пък други издания ще му дадат 10 от 10 - нямам против. Тук обаче сме 2012-та, уважаваме миналото и не искаме да приемаме всяка поднесена ни помия като "класика", само защото е "олд-скул". Да си имаме уважението - олд скул, класика, дух - много банди успяват да ги докарат успешно. Halloween - не.

+ + + + +
Ако сте силно непретенциозен, но МНОГО харесвате олд-скул хеви, този албум е за вас.
Някое и друго добро солце.
По-добър е от "Lulu" (уау).

- - - - -
Отвратителна продукция.
Фалшиви старчески вокали в духа на Лу Рийд от изкуфелия му период.
72 минути мъка, безсилие и безийденост, слепени с адски банални рифове.
Ако беше издаден преди 35 години, този албум можеше и да има някаква стойност днес.

Подходящо за фенове на:
Lou Reed, Riot, Vicious Rumours и др.
Автор: Undepth
-=2/10=-

Categories: , , , , ,

7 Response for the "Halloween - 2012 - Terrortory"

  1. Анонимен says:

    Когато разглеждате морето от нови албуми, бих ви посъветвал "албуми" идващи от САЩ, просто да ги прескачате. През последните 2 години това е мое правило и винаги когато се опитам да си докажа, че не съм прав, попадам я на Лу Риид, я на нещо като това тук. :)

  2. Sonnorh says:

    Колкото и да не ми се иска да вярвам трябва да кажа, че съм напълно съгласен и с ревюто и с горния коментар. От както излезе Babylon на W.A.S.P. през 2009г., от тогава качествен метъл от САЩ не се е появявал. Сега чакам отново W.A.S.P. и някой техен нов албум въпреки, че в сайта им не пише нищо, но е време вече. Manowar също се водят, че записват албум ама тоя албум вече цяла година го записват, като прекъсваха записите заради турнета. От тях пък не очаквам изобщо качествен албум. През 2011 и досега най-добрите албуми излязоха от Германия. Ето сега излезе и новия албум на Primal Fear, който наистина е много добър.

  3. Анонимен says:

    Отдавна не бях чел толкова свежо ревю на нов албум.

  4. Анонимен says:

    Това е най-готиното ревю ЕВЪР!

  5. Анонимен says:

    Силно ревю на слаб албум - това ви е силата пичове ;]

  6. Анонимен says:

    На мен лично албумът доста ми допадна. Явно вкусовете ни с автора на ревюто се различават значително.

  7. Unknown says:

    На мен лично ми хареса албума не е,като първите,им но пак ми допадна.Неможете да ги сравнявате със Iron Maiden,Running Wild,Accept,както пише в статията, те са големи банди и Halloween няма как да ги достигнат никога, но пък за по Underground метъла (каквито и са)лично за мен са добри хората,които се кефят на Underground банди и други по безизвесни банди също ще им хареса. Аз лично слущам предимно Unddergraund i безизвестни банди и то на касетофон,грамофон или на видеокасетофон,нищо че сме 21век нямам никакви претенци към звука,както се казва всеки със вкуса му....