TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Lacuna Coil - 2012 - Dark Adrenaline

Posted by Today's Metal Crew On събота, януари 14, 2012 2 коментара

Стил......: Alternative/Gothic Rock/Metal
Държава...: Италия
Лейбъл....: Century Media
Отнема....: ~45 минути 

www.facebook.com/lacunacoil
    
Все още ми е трудно да повярвам, че Lacuna Coil съществуват от над 15 (почти 20) години и че Кристина Скабия прави 40 това лято, а още изглежда като млада холивудска звезда. Все още ми е трудно и да предвиждам това, което Lacuna Coil ни готвят във всеки нов албум. След като "Shallow Life" ни изненада с експериментално звучене, вече съвсем нямах представа какво ни чака в "Dark Adrenaline". Добре де, признавам, имах няколко теории... и една от тях се оказа правилна.

Да, Lacuna Coil си върнаха по-тежкото звучене. И да, звучат по-"алтърнатив" от всякога. Вече почти няма и помен от готик метъл звученето им, по което много фенове (предимно фенки) още ронят сълзи, но за сметка на това "ефирните" са се постарали да запазят звученето, което ги направи популярни по света. Доказателството идва още с отварящия трак и пилотен сингъл "Trip the Darkness", който е идеален пример за това какво ви очаква в "Dark Adrenaline" - тежки алтърнатив рифове, опростени структури и модерна продукция. В този ню-метъл дух звучат още "Against You", "Give Me Something More", "The Army Inside" и "Fire". Разбира се, включени са и задължителните по-депресиращи песни от типа на "End of Time" и "My Spirit", които да разплачат някоя и друга тежко гримирана малолетна девойка,  кавър версия на "Losing My Religion", както и няколко безлични трака, предразполагащи към натискане на "skip" бутона със сила от поне 300 нютона.

Въпреки споменатите недостатъци и прекаленото "мейнстрийм" звучене на места, "Dark Adrenaline" е неоспоримо добър. Дори само гласът на Кристина Скабия ми е достатъчен, за да простя всички дребни недостатъци в композиционно отношение! Факт е също, че "Dark Adrenaline" спокойно може да предостави поне 3-4 успешни сингъла, които да се завъртят в алтернативните класации (като "Upside Down", "Against You" и "Intoxicated"). Въпреки това чувството, че слушам някаква колаборация между Linkin Park и Evanescence така и не ме напусна. Имах същото това чувство, когато слушах "Karmacode" преди години и може би затова си правя доста асоциации между тези два албума. Заслушайте се и вие и споделете мнение!

Присъдата - не перфектен, но повече от приемлив албум! Във всички случаи по-добър от "Shallow Life", но не и най-доброто, на което групата е способна. Разочаровани фенове не би трябвало да има, но нека настояваме за още малко вдигане на летвата, защото "Dark Adrenaline" определено има своите пробойни. +0.5 защото Кристина още е хубава!

+ + + + +
Енергичен, мрачен и по-тежък от повечето си предшественици.
Модерен, плътен саунд и продукция на много високо ниво.
Няколко потенциални хита.
Кристина продължава да вади невероятен глас.

- - - - -
Нищо изненадващо като цяло.
Много "мейнстрийм" на места.
Няколко доста безлични песни.

Подходящо за фенове на:
Evanescence, Delain, Within Temptation, Linkin Park и др.
Автор: Undepth/Testset
-=7/10=-

Categories: , , , , , , , , ,

2 Response for the "Lacuna Coil - 2012 - Dark Adrenaline"

  1. Анонимен says:

    Идват в България!

  2. Анонимен says:

    Мy Spirit e написана в памет на Питър Стийл и е много дълбока песен,а не някакво парче за разплакване на готик девойки-именно това,както и уникалния глас на Кристина,винаги са отличавали Lacuna Coil от многото и посредствени готик банди, разчитащи на външния вид на своите вокалистки(само да се разберем,харесвам готик,но предимно този от 90-те,когато на групите им пукаше за музиката).Именно и това обезличаване на стила в последните 10-12 години доведе до промяната в музиката на утвърдени имена като Amorphis,Crematory,Lacuna Coil,Theatre Of Tragedy,Within Temptation и още много.Просто на тези групи им писна да ги свързват със съвременните(създадени след 2000г.)групи като Evanescence,Sirenia,Krypteria и т.н.(прочети например какво мисли Anders Høyvik Hidle от Tristania за създадените от бившия му колега в групата Мортен Веланд Sirenia и ще разбереш за какво ти говоря).От съвременните готик банди бих казал,че наистина са много малко тези,които си струват.Що се отнася до самия албум-повече от страхотен е и няма дори и 1 слаба песен,дет се вика няма празно!