TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Wolfen - 2012 - Chapter IV

Posted by Today's Metal Crew On петък, януари 06, 2012 1 коментара

Стил......: Speed/Power Metal
Държава...: Финландия
Лейбъл....: Pure Legend Records
Отнема....: ~67 минути 

www.facebook.com/wolfenmetal

На въпроса "Чувал ли си тая банда Wolfen?", трима отговориха с "Абе... май да". И аз бях така. След като се престраших да си пусна албума, мисълта, че някога май съм чувал за тази група така и не ме напусна. Впоследствие се разрових и се сетих, че някога си през 2006-та съм слушал тогавашния албум на групата, но не помня нищо от него и разпознах само обложката.

С течение на албума ме налегнаха и нови мисли - за това на колко други банди ми приличат Wolfen. От една страна усетих прилики със спийд/траш елементите, ползвани от Mystic Prophecy, а от друга - суровият метъл дух на Grave Digger. И все пак, не бих могъл да кажа, че в "Chapter IV" можем да говорим за копиране от каквото и да е естество. Wolfen просто са направили един тежък спийд/пауър/хеви метъл албум, стараейки се да се разграничат от това, което всички останали правят в момента на европейската пауър сцена.

Съчетавайки традиционни хеви метъл елементи с модерно звучене, свежи идеи и разнообразни по темпо и дух песни, Wolfen удрят с мощен метален юмрук по масата, чийто отзвук би могъл да стигне до ушите на много фенове на жанра. Защото като се заслуша човек, този албум си има всичко! Бавни ("Hole In the Sky", "Dolor Mundis"), бързи ("Revolution/Evolution", "Unbroken") и среднотемпови ("DFAIT", "Demons"), по-леки, по-тежки и по-технични песни, разнообразни вокали (чисти и понякога екстремни) и ниско настроени (двойни) китари, от които няма кой (нормален) да се оплаче. С две думи - ако ви се слуша тежък и мрачен пауър/хеви метъл, то си запишете в тефтера, че "Chapter IV" излиза на 27 януари! И макар надали това да стане новия ви най-любим пауър метъл албум ever, ще знаете, че имате на разположение цели 67 минути изключително качествен материал. Give it a try!

+ + + + +
Много разнообразен във всяко отношение!
Смесица между традиционни метъл мотиви и модерен звук.
67 минути качествен пауър/спийд/хеви метъл, какво повече?

- - - - -
Не всеки може да отдели над час за един албум.
Доста силно напомнят на Mystic Prophecy на места...
 
Подходящо за фенове на:
Mystic Prophecy, Grave Digger, Bloodbound, Firewind и др.
Автор: BGMario
-=7/10=-

Categories: , , , , , , , ,

1 Response for the "Wolfen - 2012 - Chapter IV"

  1. Анонимен says:

    Чудесно ревю, от много време си търся нещо такова за слушане!