TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Caliban - 2012 - I Am Nemesis

Posted by Today's Metal Crew On петък, февруари 03, 2012 3 коментара

Стил......: Metalcore
Държава...: Германия
Лейбъл....: Century Media
Отнема....: ~45(+35) минути 

www.facebook.com/calibanofficial

На обложката на този албум виждам плeшив и объркaн блек метълист с астигмaтизъм, който току-що е изпил ритуално кръвтa на прeдрусал с хaлюцигенни гъби нaркоман. Не знам дали заради това или по друга причина, но никак не бях сигурен какво ще ме залее от този албум. За щастие, останах доволен!

Каквото и да си говорим, Caliban, обичани или мразени, винаги са създавали албуми, с които да се открояват от колегите си. "I Am Nemesis" не прави изключение, макар и да се усеща леко залитане в посока на американския мелодоичен метълкор и пост-хардкор. Албумът е изпипан, звукът е полиран, продукцията е максимално изчистена, брейкдауните са все така брутални, а вокалите са по-добри от всякога! И нека силно мелодичните чисти вокали да не ви плашат - в този албум лигавщини няма. Мелодичните припеви хем контрастират здраво, хем се вписват перфектно в иначе екстремните тракове. Там, където се включва и малко електроника, възможността да ви заболи врата от куфеене рязко нараства - "The Bogeyman" и "Broadcast To Damnation" са чудесно потвърждение на думите ми.

Ако се загледате и в книжката с текстовете, ще видите, че лириките в албума са доста интересни и емоционални. Всъщност, целият "I Am Nemesis" е такъв. Албумът може да ви се стори малко по-лек от предшествениците му, но поне аз исках да чуя точно такъв албум от Caliban - типичен метълкор, но с разпознаваем Caliban-ски почерк.

Ще спра дотук, защото няма какво толкова да ви кажа за този албум, освен да продължавам да ви го хваля, а това по някое време, знаете, става досадно. Естествено, "I Am Nemesis" има своите кусури, но с ръка на сърцето си казвам, албум на Caliban без кусури досега не съм чувал (колкото и да ги харесвам). Така че няма какво повече да увъртам - чуйте този албум без да търсите под вола теле и под масата - Skittles, а ако успеете да се докопате и до Deluxe изданието - цена няма да има! То съдържа цели 7 кавъра (на Rammstein, Pink Floyd, Six Feet Under и др) и един ремикс, така че определено ще си заслужава цената. А сега - слушайте!

+ + + + +
Изчистена продукция, качествен звук, много свежи идеи.
Вокалите са по-добри от всякога.
Брутални брейкдауни, много мелодичност, но никаква лигавщина.
Делукс изданието е една наистина заслужаваща си инвестиция.

- - - - -
На места се получава една високочестотна шумотевица.
Не всички идеи са им се получли максимално добре ;-)

Подходящо за фенове на:
Heaven Shall Burn, Neaera, The Sorrow, As I Lay Dying и др.
Автор: Testset
-=8/10=-

Categories: , , , , , ,

3 Response for the "Caliban - 2012 - I Am Nemesis"

  1. Анонимен says:

    Дали защото групата ми е от любимите,не знам,това ревю не ми хареса особено. Някак си твърде опростено. Testset,за NHD албумите какви хубави ревюта направи/пък и не само/,това ревю определено не си се постарал.

  2. В сесия е, нека му е простено :D

  3. "Каквото и да си говорим, Caliban, обичани или мразени, винаги са създавали албуми, с които да се открояват от колегите си."
    Предвид факта, че Caliban са една от най-посредствените и скучни метълкор групи на планетата, това изречение, както и цялото ревю, ми е доста странно. Не са издавали силен албум от Shadow Hearts насам, ебати.