TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Accept - 2012 - Stalingrad

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, март 26, 2012 0 коментара

Стил......: Heavy Metal
Държава...: Германия
Лейбъл....: Nuclear Blast
Отнема....: ~52 минути 

www.facebook.com/accepttheband

Когато излезе "Blood of the Nations", редом със стотици хиляди други гърла възкликнах - "Accept are back"! Сега ми иде да го изкрещя отново. Рядко се вдъхновявам чак толкова за хеви банди от 70-те и 80-те, но нещата при Accept са различни. Те винаги са били актуални, винаги са звучали адекватно на съответната епоха и за разлика от своите връстници в жанра никога не са звучали като измъчени, жадни за внимание дядки с претенции. Причината за това се крие в това, че Accept са запазили в перфектно състояние духа на 80-те и 90-те и са го пренесли в едно здраво съвременно тяло.

"Stalingrad" е своеобразен урок по хеви метъл. Моментално разпознаваемо звучене, модерен и изчистен саунд, великолепна китарна работа, динамика, енергия и отдаденост - така се прави хеви метъл през 2012-та! Още от скоростната "Hung, Drawn and Quartered" става ясно, че този албум може да задмине дори "Blood of the Nations". Аргументите в тази посока се увеличават след като чуем и епичния пилотен сингъл "Stalingrad". Нещата стават още по-сериозни с резачки като "Flash To Bang Time" и "The Quick & The Dead", както и от типични за 80/90-тарския период на групата епични парчета като "Shadows Soldiers" и "Twist of Fate".

Не знам защо, но съм сигурен, че (иначе големият) Удо в момента си яде ръкавите от яд, че не се събра навреме със старите си бойни другари. Защото както и да го въртим, както и да го сучем, нито един от последните албуми на UDO не може да се мери с "Blood of the Nations" и "Stalingrad". Тези два албума дават на феновете на групата точно това, което те искат да чуят, като дори надвишават очакванията им.

Ясно е и няма спор - "Stalingrad" е страхотен. Като фен трудно бих могъл да искам нещо повече от Accept. Като критик обаче не мога да не отбележа факта, че групата копира себе си на доста места. Може и да греша, но припевът в "Hung, Drawn And Quartered" и цялата "Twist of Fate" ми приличат на добре замаскирани стари песни и имам чувството, че съм ги чувал и преди. Това обаче са подробности, които трудно биха развалили кефа на който и да е фен на Accept.


+ + + + +
Повече от адекватно звучене, съвременен саунд и... истинският дух на Accept.
Великолепна китарна работа - емблематични рфиове, страшни сола.
Урок по правене на хеви метъл.

- - - - -
На няколко места се прокрадва чувството, че групата копира себе си.

Подходящо за фенове на:
UDO, Running Wild, Saxon, Judas Priest, WASP и др.
 Автор: BGMario

-=8/10=-

Categories: , , , , ,

0 Response for the "Accept - 2012 - Stalingrad"