TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Epica - 2012 - Requiem For the Indifferent

Posted by Today's Metal Crew On сряда, март 07, 2012 12 коментара

Стил......: Symphonic Metal 
Държава...: Холандия
Лейбъл....: Nuclear Blast
Отнема....: ~73 минути 

www.facebook.com/epica

В традициите на "добрия стар Today's Metal" ще ви представя този албум възможно най-бързо. Всички знаете кои са Epica, всички сте въздишали по Симоне Симънс (или Марк Янсен), нямате нужда от предистория.

За всички беше ясно, че "Requiem For the Indifferent" ще е поредният силен албум на холандците. Това е така, защото Epica е група, която трудно може да сбърка - Марк, Симоне и компания така са си утъпкали пътеките, че да няма как да направят грешна стъпка. Самото съчетание от симфоничен готик и прогресив дет метъл е достатъчно за получаването на крайно интересен продукт. Засилените оркестрации, епичното звучене и високите композиционни умения пък дават бърз отговор на въпроса "Защо този албум е толкова силен". Тези фактори са и в основата на това, че нито фенове, нито критици могат да кажат "гък" срещу този албум. А фактът, че 72 минути не са били достатъчни на Epica, за да включат в "Requiem For the Indifferent "всичките си нови идеи говори красноречиво, че групата има още много какво да каже и покаже.

Въпреки дължините на някои песни от по 7, 8 и дори 10 минути, "Requiem For the Indifferent" почти не натежава и не почва да досажда, което е изключителна рядкост при албуми с подобна дължина. Но още щом чуете гениалната "Monopoly On Truth" ще разберете, че 7 минути дори са малко за подобен шедьовър. Автентичният оркестрален саунд, хоровете и оперните бек-вокали ще накарат косите и ръцете ви да настръхнат неведнъж и да се чудите колко стотин човека са участвали в правенето на това произведение на изкуството.

Нарочно не говоря за всеки малък елемент и всяка малка подробност в този грандиозен албум. Ще ви оставя сами да откриете красотата в "Requiem For the Indifferent". Целта на този материал беше бързо да разберете какво ви чака в албума. Е, надявам се, че вече имате своя отговор. Няма да съжалявате в никакъв случай!

+ + + + +
Епичен, грандиозен, идеен и страхотно изкомпозиран албум.
Много високо ниво на оркестрациите и симфоничните партии.
73 минути висококачествен материал.

- - - - -
Някои тракове, както и целият албум, просто са извънредно дълги.
Трябвало е още съвсем малко, за да може "Requiem For the Indifferent" да бъде наистина перфектен.

Подходящо за фенове на:
Nightwish, Therion, Within Temptation, Mayan и др.
Автор: Zorn
-=9/10=-

Categories: , , , , , , , ,

12 Response for the "Epica - 2012 - Requiem For the Indifferent"

  1. Анонимен says:

    Рядко сме на едно мнение, но когато нещо е хубаво - то си е хубаво. Албумът е много добър, Monopoly On Truth & Requiem For the Indifferent са изключителни песни ;)

  2. Анонимен says:

    не знам за вас но аз заспах още на monopoly of truth...това е най слабия албум на епика...пълно творческо безсилие... след като чух албума на Ксандрия, Епика и другите подобни групи ми звучат като музикални инвалиди иначе преди добре си ми звучаха но просто Ксандрия са надминали всички

  3. Анонимен says:

    Глупости! Epica отнасят Xandria и Nightwish и всичко останало тая година, за кви музикални инвалиди говориш.

  4. Анонимен says:

    До анонимник #2:

    Не мога да разбера какво общо има пауър поп-а на Ксандрия / Найтуиш с Епика ? Женският вокал ? Такива като теб могат да започнат да ги сравняват Арч Енеми по тази логика.

  5. Анонимен says:

    Nightwish и Within Temptation само съвсем формално погледнало имат някакво сходство с EPICA, за мене са много различни, обожавам EPICA, докато Nightwish и Within Temptation са ми направо скучни, лаик съм и не мога да обясня защо, но винаги се дразня като ги сравняват. Виж, с Therion могат да се сравнят, въпреки, че на пръв поглед са доста различни, качеството на музиката им е сравнимо.

  6. Анонимен says:

    Xandria преди бяха поп но вече не са..чуй новия им албум и тогава пиши

  7. Анонимен says:

    хубава статия...надявам се да напишете и ревю за клонингите им от diabulus in musica ...на тях албумът повече ми хареса

  8. Анонимен says:

    аз съм разочарована от албуча, смятам че много по-добър е предния - Design Your Universe и други стари албуми, няма страшно, на всеки може да се случи да изпадне в творческа криза, да се изчерпа в един момент, сътворили са толкова прекрасни неща и това никой не може да им го отнеме

  9. Анонимен says:

    Не е лошо албумчето, започнали са да се заиграват с прогресив влиянията по примера на разпадналите се After Forever, които продължават да ми бъдат идоли - просто така експериментираха тези момчета и момиче (какво момиче - жив звяр, като го отвори това гърло-чуйте Dreamflight или Transitory, нещо което Симончето горката, въпреки че пее добре, просто не й достига сила, за да го направи), че вече излязоха от рамките на изтъркания симфоничен метъл и отидоха на съвсем друго равнище. Та приказката ми беше за новата Епика - не е лошо, Марк и другия китарист най-накрая са загряли, че китарите имат и друго приложение освен да служат за украса. Но все пак - Design Your Universe беше по-атмосферичен.

  10. Анонимен says:

    "по примера на разпадналите се After Forever"

    Предполагам има нещо общо с факта, че Янсен е от хората които направиха Афтър Форевър ?

  11. Анонимен says:

    Не само. След като той се махна, групата започна да свири каквото си поиска, при това доста добре. Dreamflight си е чист прогресив, De-Energized, Transitory, Face Your Demons, Only Everything, Beautiful Emptiness, Cry With a smile, Sins of Idealism, Between Love and Fire (изключвам ши*ания диалог)... просто коват, при това изброеното е само малка част. Първите два албума си бяха страхотни, но ако бяха продължили в същия стил, най-накрая щяха да си предъвкват едно и също. Ако ти прави впечатление последните албуми на Епика също доста се различават от това, което бяха в началото - а първите им албуми си бяха един по-изпипан Desipher

  12. Анонимен says:

    Албумът е наистина много силен,а всякакви сравнения с Xandria и прочие са просто излишни,защото Epica е група със свой специфичен и разпознаваем стил.От мен пълно 10.