TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Hands Like Houses - 2012 - Ground Dweller

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, март 08, 2012 1 коментара

Стил......: Alternative/Post-Hardcore
Държава...: Австралия
Лейбъл....: Rise Records
Отнема....: ~40 минути 

www.facebook.com/handslikehouses

Hands Like Houses са врагове на тъпата модерна музика. Пояснявам - не на цялата модерна музика, само на тъпата такава. Затова и решават да си направят банда, която да не влиза директно в разни стилови рамки. И затова, по техни думи, създават продукт за многократна консумация, който можеш да употребяваш когато и колкото поискаш. И в това се криела тайната на добрата рок музика.

Дръзко, но вярно. Hands Like Houses наистина правят интересна модерна музика, която звучи комерсиално на места, но все пак не е предназначена за масово тийн-ползване. Също така, за разлика от повечето си колеги в Rise Records, HLH не ползват екстремни вокали и брейкдауни (почти), макар да правят музика, която бихме могли да определим като повлияна от  пост-хардкор сцената. Крайният резултат - алтърнатив рок/метъл, подкрепен от електрoника и пост-хардкор дух.

"Ground Dweller" започва повече от обещаващо със зарибяващата "Antarctica", в чиито лирики можем да дочуем доста препратки към историите за Питър Пан. Заради тази песен реших да се заслушам в текстовете на останалите песни и наистина открих доста интересни пасажи. И след като 40-те минути на албума изтекоха, осъзнах, че лириките в този албум са доста по-интересни от музиката в него. Проблемът не е в уменията на пичовете или в многопластовостта на музиката, която правят, дори напротив. Албумът си има всичко, включително доста добри електронни сегменти. Проблемът е в това, че всички песни си приличат една с друга. Виновна е липсата на втори тип вокали, не добре развитата роля на електрониката и най-вече досадните соло китари в бекграунда, които просто не спират през цялото време. В една песен - добре, в две - пак добре, но във всички - бахти, досадно е. Е, не толкова досадно колкото в последния албум на Last Winter, но все пак доста досадно. Разбирам, че на китариста много му се свири нещо "по-така", но като толкова иска да показва техника, да беше изсвирил няколко сола, вместо да си играе с 1-ва и 2-ра струна в целия албум.

Въпреки всичко, "Ground Dweller" е добър албум, особено като за дебют. Трентър Смит има много добри вокални умения, групата има какво да покаже като умения, а музиката в албума може да ви потопи в определена атмосфера. Аз лично вярвам, че вторият им албум ще бъде на доста по-високо ниво, а песни като "Antarctica", "Spineless Crow" и транскор-ориентираната (и най-добра в албума) "Watchmaker" ми дават увереност, че това ще бъде така. Дайте шанс (и ухо) на Hands Like Houses, не ги бъркайте с Hands Like Glass и не бъдете прекалено критични - все пак това е дебютен албум ;-)   започ

+ + + + +
Добър саунд, добри хрумки, добри вокали, добри електронни сегменти.
Интересни за слушане/четене лирики и подходяща атмосфера.
Свежо, различно звучене.

- - - - -
Само един тип вокали не е достатъчен за тази музика.
Досадни втори китари през 90% от албума.
В опита си да бъдат много различни, на места приличат на около 100 други свои колеги.

Подходящо за фенове на:
Dream On Dreamer, My Ticket Home, Make Me Famous, Versions и др.
Автор: Testset
-=6/10=-

1 Response for the "Hands Like Houses - 2012 - Ground Dweller"

  1. Анонимен says:

    Не знам колко "оригинални" са пробвали да бъдат,но мен определено не ме кефят,не са различни,хич даже. Пък да не говоря колко е досаден тоя вокал...