TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

My Darkest Days - 2012 - Sick And Twisted Affair

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, март 22, 2012 0 коментара

Стил......: Alternative Rock
Държава...: Канада
Лейбъл....: 604 Records
Отнема....: ~30 минути 

www.facebook.com/mydarkestdays

Малко ми остава, за да се убедя напълно, че My Darkest Days са сформирали групата само и само за да снимат видеоклипове с цял полк полуголи и често напълно голи секс-бомби, чиито лица и гърди вероятно са добре познати на интересуващите се от порно индустрията.

Нека започна малко по-отдалеч. My Darkest Days са под крилото на "604 Records", собственост на фронтмена на Nickelback Чад Крюгер. Неслучайно го казвам, защото MDD несъмнено са силно повлияни от музиката на своите популярни сънародници. Участието на Чад в първия сингъл на групата изобщо, носещ красноречивото заглавие "Porn Star Dancing" е повече от показателно. Явно още тогава на MDD им се услади около тях да шпацират едрогърди мадами и ето, че бандата извади видео към новия си сингъл "Casual Sex", в който мадамите са дори повече и дори по-голи. Вярно, още никой не може да мине "Pussy" на Rammstein по този и други показатели, но явно в Канада опитите продължават.

Имайки предвид колко дълбоко неубедителен беше едноименният дебютен албум на My Darkest Days, не очаквах "Sick And Twisted Affair" да предложи нещо впечатляващо. Добрата новина е, че пичовете този път са се постегнали и са направили един заслужаващ внимание албум, в който има повече рок-елементи от поп-ориентирания му предшественик. И не, че тук няма мелодични забежки, но този път поне не забиват толкова сериозно в посока "поп-рок". Освен това този път има и повече запомнящи се песни като заглавната "Sick And Twisted Affair", "Love Crime", "Again" и разбира се, безспорно (впрочем със-порно) - "Casual Sex".

Основният недостатък на албума е, че освен гореизброените запомнящи се песни, другите 5 трака в него са доста предвидими, повърхностни, плоски, посредственички и други думи, започващи с "п" (предсказуеми и прозаични, например, не това, което си помислихте). Честно, пичове, Nickelback са правили всяка от тези песни 43 пъти в кариерата си. Не казвам дори, че са лоши. Просто го няма елементът на приятната изненада, който е от голяма важност при млади банди като MDD.

Въпреки всичко, "Sick And Twisted Affair" не е никак лош и заслужава вниманието на алт-рок и пост-гръндж феновете, както и на всички почитатели на именитите им сънародници от Nickelback. My Darkest Days тепърва имат да се доказват, защото напредъкът от дебютния им албум насам не е толкова голям, колкото и пичовете да се вживяват като рок-звезди. Но поне има мегдан за развитие.

+ + + + +
Солиден саунд, някои запомнящи се мелодии, добре вмъкнати (но малко) електроники.
3-4 трака с умерен до силен хитов потенциал.
Вижда се развитие и напредък от дебюта им насам.

- - - - -
Голям брой нелоши, но доста предвидими тракове.
Пичовете много отрано се вживяват като рок-звезди.

Подходящо за фенове на:
Nickelback, TOAD, Renegade Five, Hinder, Rev Theory, Adelitas Way и др.
 Автор: Testset

-=6/10=-

Categories: , , , , , , , , ,

0 Response for the "My Darkest Days - 2012 - Sick And Twisted Affair"