TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

 • Welcome!

  Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

  For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Solitude - 2012 - Tied to the Anchor

Posted by Today's Metal Crew On неделя, март 18, 2012 2 коментара

Стил......: Modern Melodic Death Metal
Държава...: Швеция
Лейбъл....: Ninetone/Pantherfarm
Отнема....: ~41 минути 

www.facebook.com/solitudeswe

Обичам чувството, когато чувам добър дебют на някоя млада банда и знам, че я чака добро бъдеще. Някак... чувствам се съпричастен с делото. Такъв е случаят със Solitude, чието развитие следя от година и което най-накрая достигна до издаване на дългосвирещ дебют.

"Tied to the Anchor" залага на познатата MMDM формула - здрави, типично шведски рифове, крещящи и чисти вокали, метълкор заряд и малко клавишни/електронни елементи. Личи си, че пичовете са повлияни от групи като In Flames и Bullet For My Valentine, но и дума не може да става за копиране или крадене на идеи. Е, прилики с In Flames се усещат ясно само в "This Is the End" и "The Beautiful Noise", но влиянието на други банди като BFMV, KSE и Sonic Syndicate е по-скоро само под формата на вдъхновение.

Съвсем накратко, това не е албум, който да се хареса на олд-скул феновете. "Tied to the Anchor" е свеж, модерен, непретенциозен албум за всички, които не са спрели да слушат метъл преди края на миналия век. Запомнящите се припеви, енергията и свежото звучене на тракове кaто "Ricochet", "Under Fading Skies" и "Oceans Away" ще зарадват ушите на всеки фен на модерния метъл. Благодарение на подобни песни, Solitude могат да си извоюват сериозно място на съвременната метъл сцена и да достигнат неподозирани дори за самите тях висини. Защото сцената има нужда от такива свежи банди и такива обещаващи дебюти.

Фактът, че "Tied to the Anchor" е дебютен албум ще ме спре да разисквам надълго и нашироко малките му недостатъци (като осезаемото влияние на любимите им банди или странните включвания на чистите вокали на няколко места, например). Албумът е наистина добър като за дебют и точно затова с интерес ще следя развитието на групата занапред. Но следващия път очаквам чудеса!

+ + + + +
Свежо, модерно и доста професионално звучене.
Много запомнящи се пасажи и запяващи се припеви.
Типично шведска "рифовка", която да зарадва всички фенове на модерния мелодет.
Повече от обещаващ дебют.

- - - - -
Усеща се доста силно влияние от любимците им.
Аз лично много харесвам чистите вокали ха Денис, но усещам, че не всеки ще мисли като мен...

Подходящо за фенове на:
In Flames, Sonic Syndicate, The Unguided, BFMV, Killswitch Engage и др.
 Автор: Testset

-=7.5/10=-

2 Response for the "Solitude - 2012 - Tied to the Anchor"

 1. at sunset says:

  Честно за пръв път ги чувам, но от представянето останах с добро впечатление за тях, така че ще ги чуя и да видим.. :)

 2. Анонимен says:

  Тези са супееер ! Швеция много таланти ражда :)