TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Raubtier - 2012 - Från Norrland Till Helvetets Port

Posted by Today's Metal Crew On вторник, април 24, 2012 0 коментара

Стил......: Industrial Metal
Държава...: Швеция
Лейбъл....: Despotz Records
Отнема....: ~42 минути 


Raubtier бързо се превърнаха във фактор на шведската сцена. Тяхната отличаваща се комбинация от индъстриъл метъл и епична военна тематика, оприличавана често на нещо средно между Rammstein и Sabaton, бързо се хареса на шведската публика. След няколко успешни турнета със Sabaton и Pain, популярността на групата се вдигна неимоверно и излезе дори извън границите на родината им. И ето, днес Raubtier издават своя трети студиен албум, с който не изненадват с големи нововъведения в звученето си, но с който здраво затвърждават основите си.

Можем да кажем, че "
Från Norrland Till Helvetets Port" е най-епичният албум на групaта досега. Отварящата "
Sveriges Elit" е първото доказателство за това - епична, военна и... да си го кажем правата, Sabaton-ска. В подобен военно-полеви стил са още "Låt Napalmen Regna", "Allt Förlorat", "Det Vinder Bär" и "Förgätmigejс". Епичните тракове се редуват с мощни индъстриъл тупалки като "Apokalyps", "Besten i Mig", "Kamouflage", "Fatnesbane", "Vittring", "Rebeller" и "Vapenbröder", всяка също заредена със солидно количество епичност. Но като фен на Raubtier от самото начало, ви казвам искрено - именно индъстриъл тупалките са това, което Raubtier правят най-добре. Никога не съм си падал по епичните им тракове от сорта на "En Hjältes Väg". Преди подобни песни бяха 1-2 в албум, сега са 5-6. И не че са лоши, но някои от тях ("Allt Förlorat" и "Det Vinder Bär" например) доста бягат от същността на Raubtier и трудно могат да бъдат определени като силни.

С риск да се потретя, тежкият, злокобен, пълен с насечени рифове индъстриъл метъл е силата на тази група и точно с това тя набра сериозната си популярност. Точно това звучене ги откроява от всички други банди, които съм чувал (а не е да съм чувал малко) и точно това ги прави уникални, интересни и... Raubtier. В крайна сметка обаче "Från Norrland Till Helvetets Port" е изпълнен с достатъчно материал, на който да издивеете, да си контузите врата от куфеене или да си счупите стола в главата, затова ще огранича мрънкането си дотук и за финал ще ви добавя една забавна вметка - заслушайте се в припева на "Allt Förlorat". Чувате ли как се пее "Вóди ме, бóли ме, гóни ме"? ^^ (Thanx to Hexe!)

+ + + + +
Страховита мощ струи от повечето песни в тоя албум...!
Разпознаваемо, собствено звучене, което не може да бъде сбъркано.
Съчетание от епичност, електроника и първокласен in-your-face метъл.

- - - - -
На места бягат от същността си с песни като "Allt Förlorat" и "Det Vinder Bär".
Доста евтинярска електроника тук-там.

Предните два албума бяха по-силни.

Подходящо за фенове на:
Rammstein, Sabaton, Pain, Turmion Kätilöt и др.
 Автор: Testset
-=7.5/10=-

0 Response for the "Raubtier - 2012 - Från Norrland Till Helvetets Port"