TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

 • Welcome!

  Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

  For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Shinedown - 2012 - Amaryllis

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, април 26, 2012 3 коментара

Стил......: Alterantive Rock/Heavy Metal
Държава...: САЩ
Лейбъл....: Atlantic Records
Отнема....: ~41 минути 


На сцената най-накрая блесна звездата на най-новата, пълна с динамика рожба на алтърнатив и хеви метъла - "Amaryllis" на Shinedown. След четиригодишна пауза групата кротко изкара на бял свят новия си албум, скатавайки се лукаво в сенките в очакване на вълната от одобрителни писъци, която и не закъсня.

"Amaryllis" не само поддържа високото ниво на предшественика си "The Sound of Madness", но го и подминава с композицията, текстовете и цялостното си внушение. Албумът е с изчистен, нов и оригинален звук и същевременно е пълен с разнообразни, завладяващи и подканващи към куфеене (или лудо тактуване, ако сте в трамвая) припеви и сола. Гласът на Брент Смит пък, както винаги, е точен, наситен и добре изведен. Е, нещата са крайно относителни по отношение на реакциите на новата и старата публика, тъй като стилът им се е променил с времето, но не можем да отречем, че албумът е впечатляващ. Доказателства за това са надъхващата "Adrenaline", сингълът "Unity" и едноименната "Amaryllis" - спокойна и романтична до гъдел.

Разбира се, албумът не е перфектен, имайки предвид предателски промъкващото се усещане, че някой някъде е опитвал да отбие номера с "I’m Not Alright" и "Through the Ghost", но ако оставим сапунисаните им текстове и летаргични мелодии настрана, по всички други критерии "Amaryllis" не е за изпускане или надуто подминаване. С уверен размах той изчиства всичко по пътя си, окупирайки напълно и ушите, и ума и отваря работа на невроните заради силното вълнение и емоции, които предизвиква. Могат да се постараят следващия път още мъничко, пък може би ще достигнат великото съвършенство. Но засега има какво още да се желае.


+ + + + +
Солиден, оригинален звук, добри композиции, разнообразие.
Зарибяващи припеви и сола.
Гласът на Брент Смит.

- - - - -
Няколко откровени filler-a.
Някои сапунисани текстовe.

Подходящо за фенове на:
Seether, Alter Bridge, Black Stone Cherry, Hinder, Halestorm и др.
 Автор: Renn
-=7/10=-

3 Response for the "Shinedown - 2012 - Amaryllis"

 1. Анонимен says:

  Undepth си остава the best ;-)

 2. Анонимен says:

  Албумчето е невероятно.. но хеви метъл не е.. по скоро хард рок.

 3. Анонимен says:

  Брент Смит действително е голям глас,но на мен пък точно този им албум не ми допадна(а го изслушах целия).Също така и не ми е ясно защо избраха Enemies за трето видео към албума,пък и самото видео е много зле!На целия албум не бих дал повече от 6/10.