TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Silent Descent - 2012 - Mind Games

Posted by Today's Metal Crew On сряда, май 09, 2012 4 коментара

Стил......: Modern Metal
Държава...: Англия
Лейбъл....: Rising Records
Отнема....: ~46 минути 


"Mind Games" е добро заглавие за този албум. Признавам, обърнах му внимание заради обложката, иначе щях да го подмина. В някои по-развити държави и частни случаи някой дори би могъл да си го купи със същия успех, така че, да - "Mind Games" е подходящо заглавие. Но нека се абстрахираме от мадамата, която очевидно е изкарала тежка вечер и да чуем това, което си крие зад нея.

Бях изненадан, когато разбрах, че този албум не е дебютен, защото много прилича на такъв. Това обаче се оказа втори студиен албум (плюс 2 EP-та) за Silent Descent. От сравнителното бързо слушане, което ударих на предните им творби, останах с впечатлението, че групата не се е променила толкова много, че да заслужава споменаване. С "Mind Games" пичовете все пак поемат по малко по-различна пътека и именно затова албумът все още ми звучи като дебют. Групата е осезаемо повлияна от Dead By April, съдейки по голямото количество електроника и ползването на крещящи и почти поп-чисти вокали. И ако електрониката ви звучи наистина Dead By April-ска, в това няма нищо учудващо, защото с миксирането на "Mind Games" се е занимавал самият Понтус Хьелм (китарист в DBA), редом с хард-техно диджеят DJ Technikal. Интересен избор, меко казано.

Албумът започва с изтъркано дъбстеп-интро, което 800 банди използваха в последната седмица и прелива в сингъла "Psychotic Euphoric". Още от тази песен може да ви стане ясно за всичко в албума нататък - екстремни и чисти вокали, електроника, мелодичност, някои здрави мелодет рифове и... нищо кой знае колко изненадващо. Целият албум залага на песни с подобни структури, в които всичко се вписва добре и в които китарите наистина се открояват на фона на хилядите модерни банди. Високите крещящи вокали обаче просто могат да ви направят биопсия. Тотален epic fail. Не знам кой е излъгал пича, че трябва да ползва този си тип крещене, но жестоко и грубо го е излъгал. За щастие, има и смазващи тракове като "On That Trip", в които дори това отвратително пеене не можа да ме спре да се накефя на мощния основен риф. Дъбстеп-метъл финалът с "Breaking the Space" също се е получил учудващо добре.

За финал бих ви окуражил да хвърлите едно ухо на групата, защото наистина се опитва да направи нещо "по-така" на бързо износващата се Modern Metal сцена. Е, засега не им се получава на 100%, но SD имат много талант, желание и някои страхотни попадения за феновете на жанра. Гледаме към следващия им албум.


+ + + + +
Готин, модерен звук, качествена (и много) електроника, много мегдан за куфеене.
Добри чисти вокали и открояващо се здрави рифове.
Макар и с малко, Silent Descent успяват да се откроят.

- - - - -
Ужасяващи и почти нетърпими high-scream вокали (поне не са много).
Много ще излъжа, ако кажа, че този албум е изненадващ и непредвидим.
Към средата доскучава.

Подходящо за фенове на:
Dead By April, Liam, Rise To Fall, Kiana, Raunchy и др.
 Автор: Testset
-=6/10=-

Categories: , , , , , , , ,

4 Response for the "Silent Descent - 2012 - Mind Games"

  1. Анонимен says:

    Ако ми кажете с какво точно успяват да се откроят...шапка ви свалям :)

  2. Не с много, но все пак - електрониката, дъбстеп елементите и "шведските" рифове са на ниво. Поне аз така мисля, но както винаги - тук сме абсолютно субективни, без ексклузивни права върху единствената истина ^^ Благодарим за коментара!

    - Testset

  3. Анонимен says:

    Не знам за първите но предишният им албум, Duplicity, беше просто страхотен (даже и обложката, но и това е субективна оценка :) ). Най-ми харесваха inhale вокалите. Малко се разочаровах като разбрах, че в този албум ги няма (или са много малко). Все пак ще го преслушам. Дано да е поне толкова добър колкото предишния.

  4. Анонимен says:

    Може да се каже, че съм им фен, тъй като освен метъл обожавам и електронната (техно) музика. На мене албума ми хареса, вярно още имат път да извървят, но наистина не им липсва желание. Продължавам да се куфея на песните им и looking forward за бъдещи албуми :)