TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Memphis May Fire - 2012 - Challenger

Posted by Today's Metal Crew On неделя, юни 17, 2012 2 коментара

Стил......: Metalcore/Post-Hardcore
Държава...: САЩ
Лейбъл....: Rise Records
Отнема....: ~43 минути 


Признавам, не бях впечатлен от предния албум на Memphis May Fire, макар да достигна върховете на някои класации за тежка музика в САЩ. Мненията за него бяха разнородни, като моето беше: "Бива, но му липсва тежест". Днес, слушайки "Challenger", нещата стоят съвсем различно. Групата е израснала много за малко време и не повтаря нито формулата, нито грешките си от предните си два албума.

Момчетата са узрели бързо като джанки и бързо са си взели точните поуки - нещо, което много банди (включително и по-дърти) не могат да направят. Всичко това си личи в перфектно изпипания "Challenger". Да започнем с това, че албумът е осезаемо по-тежък от предшественика си. Вокалите на Мати Мълинс са по-екстремни от всякога - просто от гласните струни на този човек струи мощ. Чистите вокали, макар и доста мелодични, вече не преминават границата с лигавщината, което се случваше неведнъж в "The Hollow". Звукът също е значително по-добър, по-тежък, по-плътен и даващ онова чувство за "избухване" с всеки нов риф или брейкдаун. Електрониката не е много, но е поставена на най-подходящите за целта места и само придава допълнителна свежест към и без това свежото звучене. Първата половина на албума, начело с въвеждащата "Without Walls", е пълна с хитови тракове като зарибяващата "Alive In the Lights", мелодичната "Prove Me Wrong" и мачкащата "Vices". Втората половина е една идея по-мелодична и лека от първата, но пък включва гост-участия от Келин Куин (Sleeping With Sirens) в баладичната "Miles Away" и Дани Уорсноп (Asking Alexandria) в идеално балансираната между тежест и мелодия "Losing SIght". Краят на албума е белязан от 3-минутно аутро, но всичко най-интересно свършва преди него с "Generation: Hate".

Наистина е учудващо как е възможно една група да израсне толкова много за толкова кратко време, но ето, че MMF са успели. Доказателството е налице - "Challenger" е най-тежкият, най-изпипан, най-музикантски и най-зрял албум на групата досега и ако продължават в същия дух, момчетата ги чака славно бъдеще. Въпреки някои малки забележки, които имам към конкретни моменти и елементи, не мога да си изкривя душата и да не ви препоръчам този албум, ако сте фенове на жанра. В него има много поводи за куфеене, пеене и мош и точно затова човек трудно би могъл да даде несубективна причина да го нарече "слаб".


+ + + + +
Композиционна зрялост и внимание към всеки детайл.
Екстремни и чисти вокали на много високо ниво!
Изчистен, тежък, направо могъщ саунд и висококачествена продукция.
Гоялмо количество "хитов" материал и зарибяващи парчета.

- - - - -
На няколко места са на милиметри от границата с лигавенето в чистите вокали.
Някой и друг предвидим пасаж.

Подходящо за фенове на:
Attack Attack!, Woe Is Me, Asking Alexandria, My Ticket Home др.
 Автор: Testset
-=8.5/10=-

2 Response for the "Memphis May Fire - 2012 - Challenger"

  1. Анонимен says:

    Тамън се зарадвах че е излезъл и се зарових из нета ама нещо не го намиран. Бързи сте. Звучи добре по ваши думи па да видим. ;}

  2. Благодаря много за ревюто на MMF. Нямах търпение да излезе албума. Изслушах всички песни в utube [има ги качени от riserecords] и съм много доволен от точно този техен албум в сравнение с другите. Надявам се както на MMF направихте ревю така и да направите и на The Word Alive. Чудесна работа. Поздрави на всички ^^