TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Miss May I - 2012 - At Heart

Posted by Today's Metal Crew On петък, юни 01, 2012 0 коментара

Стил......: Melodic Metalcore
Държава...: САЩ
Лейбъл....: Rise Records
Отнема....: ~44 минути 


Тук нещата идват бавно. Това важи както за много търговски аспекти, така и за много културни такива. В този частен случай (без Владо Беряну) става дума за "тенденциите" в екстремната музика и в още повече частност - метълкорът. Защото докато Miss May I набират бърза и сериозна популярност в САЩ и по света (и имат 715 000 фена във фейсбук), тук, при споменаване на името им, получавам ответен въпрос: "Мис мейт ау? Туй некви женки ли беха?", или "Ъ? Месмерайз? Албума на SOAD?" и не ми остава друго, освен своевременно да сменя темата. Но простено да е на всички - тук такава музика не се промотира, почти не се продава и адски трудно се намира.

Зад тази не чак толкова сполучлива обложка се крие третият студиен албум на Miss May I. Вече успяхме да чуем и първия сингъл от него - отварящата "Hey Mister". Очаквано, това е най-запомнящият се трак в "At Heart". Рифовете ще накарат главите да закуфеят, припевът ще накара устите да запеят, а леко нестандартните брейкдауни ще нагреят обстановката достатъчно, за да закипи и мошът с пълна сила. Албумът продължава нататък с не по-малко ентусиазъм и скорост, с тонове рифове (някои биха ги нарекли "шведски") и с крачка встрани от типичния мелодичен метълкор, наводнил пазара в последно време. В повечето парчета е заложено на познатата формула с крещящи вокали в куплетите и чисти в припевите, но в случая това не е минус. Песни като "Day By Day", "Live This Life" и "Ballad of a Broken Man", макар и ползващи тази леко изтъркана линия, показват правилно балансирания контраст между агресия и мелодичност, който убягва на много от бандите в жанра. С по-прости думи, нито контрастът е прекалено голям, нито припевите - прекалено мелодични, нито куплетите - прекалено екстремни. Изобщо, тежестта е стабилна, рифовете се леят като из ведро, Леви вее къдрици и крещи като за последно, а Райън пее чистите вокали повече от приемливо като за басист.

С удоволствие отбелязвам, че MMI може да имат само три албума, но вече търсят нови посоки на развитие, което им прави чест. Не говоря за дебютантското "търсене на себе си", а за чиста проба самоусъвършенстване в реално време. Въпреки това, в "At Heart" са намерили място някои леко компромисни песни, но благодарение на тях пък изпъкват други, запомнящо се здрави парчета. Прибавяйки и зашеметяващата китарна работа в албума, не ми остава нищо друго освен да го препоръчам горещо на всички фенове на стила.


+ + + + +
Висококачествена продукция + безкомпромисни крещящи и сполучливи чисти вокали.
Пръстите на китаристите не се задържат дълго на една и съща нота и не си дават почивки.
Има открояващи се хитови парчета, които да запомниш и занапред. Пример - "Hey Mister".
Б
алансирана работа отвсякъде!

- - - - -
По някое време става ясно какво ще има в следващия трак и става малко безинтересно и предвидимо.
Няколко леко компромисни парчета.

Подходящо за фенове на:
Attack Attack!, Memphis May Fire, TDWP, WCAR, FTFD и др.
 Автор: Testset/Stahli
-=8/10=-

Categories: , , , , , , ,

0 Response for the "Miss May I - 2012 - At Heart"