TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Vampires Everywhere! - 2012 - Hellbound And Heartless

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, юли 09, 2012 9 коментара

Стил......: Industrial/Shock Rock
Държава...: САЩ
Лейбъл....: Century Media
Отнема....: ~44 минути 


Ще ви помоля да си отворите обложката в нов прозорец и да я огледате добре. Отляво е психясалият тип. Толкова е психясал, че в опита си да изглежда страшен е заприличал на стресната баба, току-що осъзнала, че са вдигнали киселото мляко "Герман" с 12 стотинки и кофичките вече са по 400 грама, вместо 500. До него е фронтменът. Той също е страховит и луд тип, но е с идеално бели зъби. Черното червило пък му стои толкова добре, че да се зачуди човек как не е рекламно лице на "Мейбълин". Леко зад него е най-злият. Той не само е зъл, но и е гримиран различно, защото освен адски зъл, е и бунтар. Вдясно пък е незаконният братовчед на Шиниъд о'Конър, почти докарващ драматичния поглед на Dramatic Chipmunk.

Още не разбирам - как очаквах тези по-избелени и от платното на Биляна момци да ми предложат добър индъстриъл метъл? Вярно, отдавна не ми пука как изглежда дадена група, но тази обложка просто намирисваше. И наистина, "Hellbound And Heartless" е почти неслушаем. Още откриващата "I Can't Breathe" ме извади от равновесие с адски гадния си китарен звук и монотонното крякане на Майкъл Вампайър (въх, че оригинално; да не се бърка с Ерик Екзотик!). "Шок-рок", прошепнах си с ужас сам на себе си. "Лош при това", допълних си на ум с още по-голям ужас. Куп посредствени рифове и евтинярска електроника, служещи за фон на монотонно крещене, изричащо крайно посредствени текстове за смърт, секс, сатанизъм, наркотици, убийства и тям подобни изтъркани (та чак изгладени) тематики. Това описва всички (до една) песни в албума! Изберете си сами - скучната "Drug of Choice", копиращата "The Beautiful People" на MM "Kiss of Death", безсилната "Plastic", влачещата се като депутатска мисъл в топъл ден "Unholy Eyes" или докарващата бързо главоболие "Amanda's Song" - която и да хванете, все ще сбъркате. Но това не е всичко! Черешката на тази кравешка торта се нарича "Rape Me". Познахте, това е кавър на Nirvana. Дори да не сте фенове на Nirvana, ще ви стане жал за Кърт, който сигурно се върти като центрофуга в гроба си, чувайки това недоразумение.

При подобни албуми често има поне една песен, за която да кажа, че е читава, за да не изглеждам предубеден или необективен, но в този албум такава песен няма. Всички песни си приличат една с друга, лишени са от всякаква музикантска мисъл, еднообразни, монотонни, скучни, ужасно посредствени и често дори копиращи по малоумен начин някои парчета на Marylin Manson. Това са те Vampires Everywhere! днес - посредствено и неприятно звучащо wannabe-копие на Marylin Manson, съставено сякаш от 11-годишни фенове на "Здрач". Не разбирам защо надут лейбъл като Century Media им дава мегдан, но аз не бих си направил труда дори да си сваля този албум нелегално. Недейте и вие.


+ + + + +
Някои много болни шок-рок фенове може и да го харесат.
Майкъл не крещи зле, но пък крещи болезнено монотонно.
В "Social Suicide" има хубав риф. А някъде из албума имаше и соло.

- - - - -
"Посредствен" е много слаба дума за този албум и за музикалните умения на момчетата.
Еднообразен, монотонен, скучен, изморителен и докарващ главоболие.
Неприемливо гаден китарен звук, ужасна продукция, голяма шумотевица.
Достоен кандидат за най-скапан албум на годината.

Подходящо за фенове на:
Marylin Manson, Deadstar Assembly, Nine Inch Nails и др.
 Автор: Testset/Undepth
-=1.5/10=-

9 Response for the "Vampires Everywhere! - 2012 - Hellbound And Heartless"

  1. Анонимен says:

    Това е най-лошият албум на света!Дори преди да го чуя ми направи гадно впечатление облошката...

  2. Анонимен says:

    Големи позьори.....

  3. Анонимен says:

    Звучи като музикален вариант на Франкенщайн. Взимат нещо от една група друго от друга. Не съм сигурна дали въобще са се опитали да направят нещо свястно. Звучи сякаш е правено за много кратко време, на бързо за да се похвалят на приятелките си.

  4. Анонимен says:

    Аман от позьори!

  5. Анонимен says:

    В момента се двоумя дали да чуя тази простотия от чисто любопитство :D

  6. Анонимен says:

    Кажете ми, че не са смалили наистина грамажа на "Герман", щото не ми се минава пак на "Боженци" и "Пършевица" :{

  7. Анонимен says:

    Чух 1,2 техни песни тая drig of choice ми направи впечатление сторими се позната на моменти ина4е нищо интересно няма то за тва в представчнето на албула има откъси от 3 песни :Д:Д

  8. Анонимен says:

    Външният вид не ме притеснява изобщо. Ноооо музиката им е за притеснение. Много са зле горките.

  9. Анонимен says:

    Хихихи обаче ревюто разбиви.Аз лично чух една минутка от някаква песен и повече не издържах!УжасТ