TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Digital Summer - 2012 - Breaking Point

Posted by Today's Metal Crew On неделя, август 05, 2012 0 коментара

Стил......: Alternative Rock/Metal
Държава...: САЩ
Лейбъл....: Victim Entertainment
Отнема....: ~39 минути 


В последните дни бях на поход в търсене на нещо ново и интересно на алт-рок и метъл сцената, но търсенето ми удари на камък с албуми на групи, които или звучаха прекалено претенциозно и скучно (любими на критиците), или като лоши версии на други (добри) банди. Накрая се сетих, че на компютъра ми се мотае едно промо на новия Digital Summer - банда, която не подписва с лейбъли и чийто нов албум е спонсориран почти изцяло от членовете на групата и техните фенове. Това е готино, но и малко странно, защото Digital Summer имат всички данни и предпоставки да бъдат сред най-големите на алтернативната сцена.

"Breaking Point" не се различава радикално от предните два албума на DS. Групата продължава да залага на тежък алт-рок (в духа на Breaking Benjamin), преливащ често в алт-метъл (в духа на Red). Албумът е зареден с тежки китари, енергични барабани, с перфектните за стила вокали на Кайл Уинтърстийн и най-вече с много хитов заряд, който много техни колеги търсят и дори имитират, но рядко постигат. Силното начало с "Forget You" (в която участва и Клинт Уолъри от Sevendust) предразполага към сериозно надуване на колоните. След нея идва и взривяващата "Breaking Point", която е един от хитовете в албума, редом с масивната "Cut Me Open" и задължителната балада "Broken Halo". Не по-малък хитов потенциал имат още много песни, сред които "Fight Til I Fall", "Overdose" и "Come On", която напомня за първия голям хит на бандата от 2007-ма "Disconnect". Сред по-тежките и използващи повече метъл похвати песни се нареждат "Dance In the Fire" и "War Against Myself". Втората балада "Wanted To Love You" пък също не е лоша, но в нея да са ползвани някои банални средства за постигане на явлението "типична алт-рок балада".

Винаги се стремя да не прехвалвам който и да е албум и да премислям добре дали ме кефи чак пък толкова, че да му дам висока оценка. В случая този албум наистина ме кефи "чак толкова", но ми остави усещането, че можеше да ме изкефи още повече. Слаби песни в "Breaking Point" няма, но сред всичките хитово заредени тракове ми липсва един, който да се открои над всички останали. Не че и сега си нямам поне три песни, които да въртя с месеци, но аз тропам с крак и искам нещо повече. Е, да, "Breaking Point" не е перфектен, но пък надали ще има фен на жанра, който да го определи с нещо по-малко от "много добър".


+ + + + +
Извънредно много парчета с хитов потенциал и заряд.
Страхотни вокали от
Кайл Уинтърстийн, който дори крясва на няколо места.
Тежък, масивен, изчистен и добре балансиран саунд.
Чист урок по правене на алт-рок албум.

- - - - -
Между многото хитови тракове няма един наистина открояващ се такъв.
Албумът ще се стори доста "типичен" на някои слушатели.

Подходящо за фенове на:
Sevendust, Red, Chevelle, Breaking Benjamin, Sevendust, Spineshank и др.
 Автор: Undepth
-=8/10=-

0 Response for the "Digital Summer - 2012 - Breaking Point"