TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Naily - 2012 - Love Is Eternal

Posted by Today's Metal Crew On неделя, септември 09, 2012 7 коментара

Стил......: Modern Metal
Държава...: Русия
Лейбъл....: -
Отнема....: ~40 минути 


Имаше един период преди 5-6 години, в който се бях запалил да слушам руски банди. Ентусиазмът ми обаче си замина бързо, когато много групи започнаха да звучат идентично една с друга. Сред малкото открояващи се банди останаха Amatory, Everlost, Scartown, Stigmata и... Naily. Изобщо не очаквах от последните, че ще узреят толкова много за 4-те години от издаването на дебютния им "Cold Crucified Heart". Бях толкова приятно изненадан от "Love Is Eternal", че сериозно се зачудих - защо тази група не е абсолютен хит в Европа?!

Нека изясним и стесним широкото понятие "модерен метъл" в случая. Музиката на Naily представлява агресивен модерен метъл с елементи на мелодет и метълкор, силно изразена електроника и почти поп-метъл припеви. Вокалистът Рустам Шарипов изпълнява и крещящите, и чистите вокали, като се справя наистина добре и с двата вида. От време на време включва и нещо като... как да го кажа... "викащи" вокали, които нещо не са се получили много добре, но пък за щастие са малко, така че не са важен фактор в албума. Всички изброени елементи можете да чуете още в откриващата "Falling Down", както и в сингъла "Absolute". Не трябва обаче да спирате само до тях, защото албумът е учудващо разнообразен и съдържа както сравнително леки песни като "We'll Stop Today" и "The Sign", така и тежки парчета като финалната "Something Wrong" и двукасовите резачки "World Go Mad" и "Your Freedom". Както и сами може да чуете обаче, независимо дали са тежки или леки, всички песни са много мелодични и няма и една, която да не е с адски зариябващ припев.

Не искам да звучи преувеличено, но дотук това е един от най-любимите ми албуми в модерния метъл за 2012-та. В него не просто няма слаба песен, а няма и никакви крайности - всичко е точно премерено и балансирано. Дори на места някой припев да звучи прекалено "поп", той веднага бива "компенсиран" с нещо екстремно. Едиснтвената причина да не поставя максимална оценка на "Love Is Eternal" е, че тези момчета от Мурманск ми звучат прекалено повлияни от групи като Dead By April и Attack Attack!, на които от време на време сериозно заприличват. Не че имам нещо против и не че ще ми намалее удоволствието от слушането, но нека все пак и аз да се почувствам критик за момент ;-) В общи линии това е всичко. Ако сте фенове на този тип модерен метъл, можете да се възползвате и да свалите този албум напълно безплатно и напълно легално!


+ + + + +
Изключително мощен, модерен, солиден и кристално чист саунд и качествена продукция.
В албума не само няма никакви пълнежи, а де факто няма и слаба песен.
Палитра от тежки и леки песни, балансирани контрасти и идеално вкарани електронни елементи.
Рустам Шарипов се справя много добре и с двата типа вокали, а това не е никак лесно.


- - - - -
На места имам чувството, че слушам Attack Attack! или Dead By April.
Има няколко включвания на "викащи" вокали, които не са се получили много добре.

Подходящо за фенове на:
Dead By April, Attack Attack!, Sonic Syndicate, Amatory и др.
 Автор: Stahli
-=8/10=-

Categories: , , , , , , , ,

7 Response for the "Naily - 2012 - Love Is Eternal"

  1. prost-organic says:

    'почна техното и го спрях. :)

  2. Shredder says:

    Като DBA, но по-тежко - хареса ми, свалих го. Добре че не е на руски! А горния какво 'техно' го гони не знам.

    М/у другото скоро излиза новия албум на STIGMATA, да очаквам ли ревю?

  3. Анонимен says:

    Не бях чувал за тях, мерси Stahli!

  4. Анонимен says:

    AAAAA Тия пичове ме отвяха две супер любими банди в едно Dead by April и Attack Attack! не съм си и мечтал за такова нещо мерси Stahli

  5. Анонимен says:

    AAAAA Тия пичове ме отвяха две супер любими банди в едно Dead by April и Attack Attack! не съм си и мечтал за такова нещо мерси Stahli

  6. Анонимен says:

    Обложката не ви ли прилича много на обложката на Silent Descent от последния им албум ? :D

  7. Уникални инструментали, но вокала и акцента му ме отблъсква. Това е единствената причина поради която няма да сваля албума, но иначе браво на момчетата.. Между другото на скоро излезе новият албум на TAA- Chasing Ghosts, който определено заслужава внимание..