TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Reinxeed - 2012 - Welcome to the Theater

Posted by Today's Metal Crew On събота, октомври 27, 2012 0 коментара

Стил......: Power Metal
Държава...: Швеция
Лейбъл....: Liljegren Records
Отнема....: ~52 минути 


Когато си пусках предните албуми на Reinxeed, недоумявах защо те се лишават така от ниските честоти (баса) в музиката си. Касите на барабаните им шляпкаха скромно, докато над тях се сипеха бомбастични рифове и кийборди. Reinxeed обаче са си взели някои поуки и сега барабаните в "Welcome to the Theater" звучат една идея по-добре от преди, което прави албума повече от годен за слушане.

Съвсем накратко, "Welcome to the Theater" е бомбастичен пауър метъл албум, лирично и оркестрално вдъхновен от някои хитови холивудски продукции. Китаристът и вокалист Томи и неговата дружина са написали 10 парчета, посветени на филми като "Star Wars" (във "Follow Me"), "X-MEN" (в "Save Me"), "Карибски пирати" (в "Stranger Tides"), "Индиана Джоунс" (в "Temple of the Crystal Skulls") и други. Няма да ви е трудно да се досетите и сами на кои блокбастъри са посветени и останалите парчета в албума.

Музикално, изненади в "Welcome to the Theater" почти няма. Очаква ви типичен високоскоростен пауър метъл от начало до край, който от време на време бива украсен от гост-вокалите на Pellek в "Somewhere In Time", както и от гласовете на други, не толкова популярни вокалисти като Рони Хемлин и Фрида Виберг съответно в "Freedom"
и "Save Us". Кристиан Лилегрен (Divinefire, ex-Narnia) пък взима участие в бонус-трака за Япония "Hiroshima". Горе-долу с това обаче се изчерпват и всички изненади в "Welcome to the Theater".

Като човек, обожаващ симфоничния и бомбастичен пауър метъл, не мога да скрия, че съм доволен от всички песни в творбата. Проблемът е, че всички са добри сами по себе си, но това не е достатъчно, за да нарека един албум успешен. В общи линии няма голямо значение коя песен от "Welcome to the Theater" ще чуете, защото всичките си приличат не само като звучене, но и като послание. След няколко слушания продължавах да се бъркам кой пасаж от кое парче е, което не говори добре за разнообразието в албума. Добавяйки и факта, че продължавам да не харесвам все още рехавия барабанен звук на Reinxeed, оценката ми спадна осезаемо. Въпреки това бих препоръчал на всеки пауър метъл фен да хвърли по едно ухо на това чудо.

 
+ + + + +
Високоскоростен, симфоничен, бомбастичен, епичен пауър метъл с много двойни каси и сола! Yeah!
Слаби песни сами по себе си няма.
Всеки трак предразполага към много и искрено куфеене.

- - - - -
Все така лош барабанен звук и недостатъчно плътен саунд като цяло.
Спокойно можеш да чyeш 1-2 парчета и... вce еднo си чyл цeлия aлбyм.

Подходящо за фенове на:
Divinefire, Golden Resurrection, Pathfinder, Power Quest и др.
 Автор: BGMario
-=7/10=-

Categories: , , , , , , ,

0 Response for the "Reinxeed - 2012 - Welcome to the Theater"