TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Three Days Grace - 2012 - Transit of Venus

Posted by Today's Metal Crew On вторник, октомври 02, 2012 4 коментара

Стил......: Alterantive Rock
Държава...: Канада
Лейбъл....: RCA
Отнема....: ~42 минути 


Както винаги, мненията за новия албум на 3DG варират от "осанна" до "разпни го", но сякаш никой не се сеща, че истината за него се крие някъде по средата. И докато едни се прехласват пред несъществуващи творчески дълбочини, а други отричат очевидното, ние чухме "Transit of Venus" такъв, какъвто е, без предразсъдъци и завишени (или занижени) очаквания. Но преди да ви кажем какво има в албума, ще споменем сравнително ненужния факт, че "транзитът на Венера" е много рядко космическо явление, в което Венера преминава между Слънцето и Земята. И ако тази година сте го изпуснали в началото на юни, няма да имате нов шанс в рамките на векa.

За да не ви е яд, 3DG са направили цял албум с това име, който да можете да сигледате и слушате по всяко време. Той от своя страна започва леко неубедително, но емоционално с "Sign of Times", но чак в третата "The High Road" чуваме първия наистина добър албумен трак. Песента има великолепен припев и готин бас-лийд, което веднага я превръща в мой личен кандидат за алт-рок хит на годината! Не по-малък хитов потенциал имат още леко 90-тарската "Operate", меланхоличната "Give Me a Reason", тежката и откровена "Expectations" и закриващата "Unbreakable Heart". В общи линии всяко от тези парчета щеше да е по-подходящо за сингъл от "Chalk Outline", чиито електронизирани китари и посредствен Nickelback-ски припев не успяха да впечатлят претенциозните ни уши. Сред останалите песни също няма други ярки хитове, но не може и не бива да се отричат безспорните достойнства на типичната алт-рок балада "Anonymous", на великолепния кавър на Майкъл Джексън "Give In To Me", както и на динамичните "Happiness" и "Broken Glass".

Кратко и ясно, това е новият албум на 3DG - изчистен, изпипан, емоционален, интересен и леко електронизиран на няколко места. Не е нужно нито да се прехласваме по него, нито да му мрънкаме недоволно, защото "Transit of Venus" е просто... добър. На не едно и две места, особено в композиционно отношение, си проличава ясно защо групата е толкова популярна по целия свят. 3DG заслужено остават една от водещите групи на алтернативната рок сцена, а "Transit of Venus" със сигурност ще остане запомнен с много хитови парчета. Това обаче не стига да го заклеймим като "прекалено комерсиален" или "напълно перфектен". Не е задължително да ни вярвате, затова най-добре го чуйте сами, тъй като албумът вече е и на българския пазар.

+ + + + +
4-5 песни с голям хитов потенциал, което е голяма рядкост.
Изчистен, изпипан, емоционален, интересен и приятен за слушане албум.
Изключително качествена продукция, предразполагаща към силно надуване на звука.
Вокалите на Адам са едни от най-добрите в жанра в момента.
Любителите на лесно разбираемите и добри текстове ще останат много доволни.

- - - - -
Няколко песни, вариращи от "биващи" до "пълнежно посредствени".
Повечето тракове сякаш са правени по калъп, за да са по ~3 минути (±15 секунди).

Подходящо за фенове на:
Skillet, 3 Doors Down, Seether, Nickelback, Breaking Benjamin, Red и др.
 Автор: Stahli
-=7/10=-

Categories: , , , , , , , , ,

4 Response for the "Three Days Grace - 2012 - Transit of Venus"

  1. Анонимен says:

    Много добро ревю. Само да попитам дали смятате да направите и едно ревю на новия албум на Papa Roach?

  2. В момента на дневен ред са материалите за новите албуми на The Sorrow, Sylosis, Mob Rules, In Fear And Faith и евентуално Aim For The Sunshine, което ще рече, че никой още не се е захванал с Papa Roach... така че не мога да ти кажа дали ще има нещо за него и кога :-/

  3. Анонимен says:

    Албума е много добър и няма нищо общо с Nickelback нито 1 песен, а и този който е писал това ревю или е пълен идиот или не знае за какво става на въпрос в албума и не е слушал нито една песен внимателно...пълни глупости са писани тука...нищо общо с албума няма в това ревю написано как може и да си помислите да лъжете хората като пишете глупости който нямат нищо общо с албума и правите някви си ревю-та..Албума е много добър и си заслужава !

  4. Препоръчваме ти да спазваш добрия тон, защото следващия ти подобен коментар ще бъде изтрит и награден с пермаментен бан по IP. Ако имаш някакви забележки - сподели ги адекватно. Кажи кое не ти харесва, защо мислиш, че "лъжем" и ни дай своята гледна точка.