TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Golden Resurrection - 2013 - One Voice For the Kingdom

Posted by Today's Metal Crew On петък, ноември 23, 2012 0 коментара

Стил......: Neoclassical Power Metal
Държава...: Швеция
Лейбъл....: Liljegren Records
Отнема....: ~49 минути 


Когато на едно място се съберат Кристиан Лилегрен (Divinefire, ex-Narnia) и младият Томи Reinxeed, винаги е ясно едно - ще се прави пауър метъл. И то не какъв да е пауър метъл, а от онзи неокласически тип, какъвто все по-рядко се намира (в приличен вид) в последно време. Двамата удържаха на думата си и ето, че новият албум на Golden Resurrection наистина е онзи енергичен, вдъхновяващ и епичен пауър метъл, който ни обещаха.

"One Voice For the Kingdom" тръгва на високи обороти с бързата "The Temple Will Remain", където веднага правят впечатление уникалният глас на Кристиан, виртуозната китарна работа и органичните, живо звучащи барабани. Следващата "Spirit War" забързва темпото още повече и добавя нови мелодични пасажи, напомнящи за нещо средно между добрите неща на Helloween и Stratovarius, както и изненадващ кратък сегмент от "A La Turca" на Моцарт. В този дух и темпо са още епичната "Golden Resurrection", "Can't Slow Down" и пълната със страхотни китарни и клавишни сола "Born For the Strangers". С подобно препускащо темпо, но и с повече мелодия е заглавната "One Voice For the Kingdom", докато на почти хард рок звучене залагат "Night Light" и леко Accept-ски звучащата "God's Mercy". Встрани от тях остават и два инструментала - бързият "Heavenly Metal" и бавният "Moore Lord", като и за двата ме хвана малко яд, че са оставени само в инструметнална форма, вместо да бъдат превърнати в завършени парчета, но... така или иначе не съм аз човекът, който да взима тези решения.

Простичко казано, "One Voice For the Kingdom" ни предлага първокласен неокласически пауър метъл в най-добрите традиции на европейската сцена, с който Golden Resurrection дават своеобразен урок по това как се прави този стил. Изчистената продукция, автентично звучащите инструменти, чудесната китарна и клавишна работа, зрелостта на композициите и неподражаемите вокали на Кристиан Лилегрен правят този албум
задължителен за ушите на всички фенове на този жанр. Очаквайте "One Voice For the Kingdom" на 18 януари!
 
+ + + + +
Динамичен неокласически пауър метъл в най-добрите европейски традиции на жанра!
Виртуозни инструментални партии и напълно безупречни вокали.

Автентичн звучащи инструменти, без тригери и излишна продукция.

- - - - -
Два дълги инструментала в един 49-минутен албум са много.
Малки забележки в посока "новаторство".

Подходящо за фенове на:
Narnia, Divinefire, Reinxeed, Helloween, Stratovarius, Blind Guardian и др.
 Автор: Testset
-=8.5/10=-

0 Response for the "Golden Resurrection - 2013 - One Voice For the Kingdom"