TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Our Last Night - 2012 - Age of Ignorance

Posted by Today's Metal Crew On петък, ноември 09, 2012 0 коментара

Стил......: Alternative/Post-Hardcore
Държава...: САЩ
Лейбъл....: Epitaph
Отнема....: ~36 минути 


Щом започна да пиша за неизвестна банда, извадила посредствен албум, винаги си задавам въпроса "Къде е смисълът?" и често намирам само отговора "никъде" и с блъскане по клавишите изтривам черновата, чудейки се къде им е проблема на някои банди, че правят чак такива безлични творбици. Our Last Night са една от тези проблемни банди. Те обаче ми помогнаха да намеря някои важни за мен отговори и поуки.

"Age of Ignorance" е идеален пример за грешен подход в търсене на ново звучене. След частичния успех на предните си 3 нелоши албума, в "Age of Ignorance" екстремните вокали почти напълно изчезват и остава 98% чисто пеене от китариста Мат Уентуърт. Основният вокалист, брат му Тревър, почти няма работа в албума. Вече си го представям как на концертите на бандата пичът има време за едно презадоволително дефекиране в бекстейджа, включващо четене на вестник и поне 3 нива на "Angry Birds", докато му дойде ред да пее пак. Отварящата "Fate", залъгващия сингъл "Liberate Me" и закриващата "A Sun That Never Sets" са изключенията, в които Тревър все пак има някаква роля, но те не стигат, за да оправят лошия вкус в ушите от скучни алт-пънк парчета като "Send Me To Hell", "Age of Ignorance", "Voices" и "Reason To Love". Без думи оставам и за нелепо недомислени парчета като "Invincible".

Our Last Night започнаха кариерата си много млади и вече израснаха като възраст, но не и като група. Подобен регрес е недопустим при наличието на огромната конкуренция на музикалния пазар в момента. Точно затова "Age of Ignorance" става повече за вадене на изводи, отколкото за слушане от фенове на екстремната музика. Основният проблем на Our Last Night и много други техни съвременници, свирещи в този стил е, че нямат ясен поглед върху сцената. Ако имаха, те щяха да се хванат в ръце и да напънат на максимум композиционните си умения, вместо да бълват първите хрумнали в главите им бози. Но да, "Age of Ignorance" би бил един поносим алт-рок албум. Само че Our Last Night не са алт-рок банда. Защото нито могат, нито им отива.


+ + + + +
Няколко доста добри парчета, които спасяват албума от пълен провал.
Хубави припеви, неочаквани решения тук-там.

- - - - -
Групата почти напълно се е лишила от екстремните вокали на Тревър. Тъпо решение.
Поне 4 объркващи и неприятно скучни тракове.
Лигавенето идва в повече на места, особено в съчетание с фалшиво (макар и рядко) пеене.

Подходящо за фенове на:
Sleeping With Sirens, Amyst, Broadway, For All Those Sleeping и др.
 Автор: Undepth
-=4/10=-

Categories: , , , , , , , ,

0 Response for the "Our Last Night - 2012 - Age of Ignorance"