TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Prison Mind - 2012 - Crown of Thorns

Posted by Today's Metal Crew On събота, ноември 17, 2012 0 коментара

Стил......: Alternative/Modern Metal
Държава...: Германия
Лейбъл....: Monster Artists
Отнема....: ~30 минути 


Prison Mind е нова и още доста неизвестна по наши земи банда, чийто дебютен албум излезе преди по-малко от месец. "Crown of Thorns" разчита на смесица от алтърнатив рок и модерен метъл, подкрепяни от солидни електронни лийдове. И именно сериозният контраст между чист алт-рок и тежък модерен метъл прави този албум достатъчно интересен, за да го споменем и тук.

Сингълът и заглавен трак "Crown of Thorns" е показателен за стила на групата и за това, което можете да чуете в този им албум. Както и сами можете да се убедите, вокалистът Тило има доста добри чисти вокали, но за съжаление от време на време се опитва и да крещи, а това не му се отдава особено, да не кажа никак. С тази задача се справя по-добре китаристът Мориц, който вади сериозни ниски крясъци от гърлото си. Електронните елементи също са неизменна част от парчетата в албума. Макар и сравнително еднообразни, те играят сериозна роля в енергичните "Walk of Death" и "Light My Way", както и в изцяло електронните интерлюдии "Acid" и "White Noize". Встрани от изброените песни остават не особено впечатляващите "Someday", "Pieces of Me" и "Addicted To Your Body", които в общи линии няма с какво да бъдат запомнени.

"Crown of Thorns" не е лош като цяло, но колкото и да ми се иска да кажа още добри думи за него, няма как да го сторя. Дължината му е почти колкото на EP, продукцията му е далеч от идеална, китарният звук е странно (но все пак само леко) приглушен, а към много от вокали имам сериозни забележки. Въпреки това, силното му начало и песни като "Wall of Death" и "Crown of Thorns" загатват за бушуващ потенциал и ме впечатлиха искрено. Затова мисля, че ако всеки в тази група има своя ясна роля, ако звукът се изчисти още малко и пичовете се хванат да напишат няколко нови песни с повече идея вътре, чак тогава Prison Mind ще могат и да изплуват и извън границите на локалната си сцена. Единичка отгоре заради добрия (като за дебют) опит.


+ + + + +
Интересен контраст между лек алтърнатив рок и не толкова лек модерен метъл.
Добри чисти вокали от Тило, стабилни крясъци от китариста Мориц.
Запомнящи се парчета като "Crown of Thorns" и "Walk of Death".

- - - - -
Кратък и не особено добре продуциран. 
Тило определено не трябва дори да се опитва да крещи.
Леко приглушен китарен звук.

Подходящо за фенове на:
Dead By April, Red, Adept, BFMV, Sonic Syndicate и др.
 Автор: Stahli
-=6.5/10=-

Categories: , , , , , , , ,

0 Response for the "Prison Mind - 2012 - Crown of Thorns"