TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Shakra - 2013 - Powerplay

Posted by Today's Metal Crew On неделя, декември 09, 2012 0 коментара

Стил......: Hard Rock
Държава...: Швейцария
Лейбъл....: AFM
Отнема....: ~48 минути 


Напоследък се чувствам раздвоен, докато слушам Shakra. От една страна, докато вокалист все още беше Марк Фокс, групaта звучеше по-тежко и солидно. От друга страна обаче, Shakra набра рязка популярност с новия си вокалист Джон Пракеш (който е от индийски произход). Затова с интерес си пуснах "Powerplay", за да разбера дали пичовете са запазили праволинейния хард рок от "Back On Track", или са съчетали по някакъв начин новото и старото си звучене, за да покажат някакъв вид прогрес, вместо регрес, какъвто за мен бе предшественикът на "Powerplay".

Добрата новина е, че "Powerplay" не е лош сам по себе си и дава много предпосатавки на феновете на модерното хард рок звучене и на групи като Krokus, Aerosmith и Bon Jovi да го харесат. За "неутрални" слушатели като мен обаче този албум не дава нищо повече от приятно рокче, с което да разпусна от слушането на екстремен метъл. Към това предразполагат приятни мелодични тракове от сорта на "Life Is Now", "The Mask", "Stevie" и баладата "Wonderful Life", които имат запомнящи се припеви и в една друга епоха биха могли дори да се превърнат в хитове. Оттам нататък в "Powerplay" няма почти нищо интересно. Всъщност, направо ми иде да се извиня на групата и феновете, защото много исках да харесам този диск. Но в крайна сметка успях да стигна само до ниво "нито го харесвам, нито не го харесвам".

Естественото желание на музикантите (изобщо) да се развиват е в основата на всички метаморфози, които групите претърпяват и с които често вбесяват старите си фенове. Промяната при Shakra обаче не е за добро и новото им лице е толкова "софт", че човек може дори да се зачуди дали определението "хард рок" е удачно за тях, тъй като в музиката им вече няма много "хард" моменти. Швейцарците изпускат пореден влак, с който да дръпнат пред купищата млади банди, мечтаещи да повторят успеха на хард рок идолите си. Подобни групи сякаш не осъзнават, че вече не сме в средата на 80-те и това да подражаваш на любимците си от тази епоха трудно може да ти донесе голямо признание, освен ако не правиш нещо извънредно гениално. А Shakra засега не загатват за нещо подобно.


+ + + + +
Приятен и неангажиращ хард рок албум, включващ някои запомнящи се тракове.
Добра съвременна продукция и повече от сносен звук.
Джон Пракеш има хард рок глас за пример.

- - - - -
Олекотяването в стила определено не е правилната посока за Shakra.
Голям процент безлични тракове, в които няма нищо, освен добри подмятания към 80-те.

Подходящо за фенове на:
Krokus, Europe, Aerosmith, Kissin' Dynamite, Bon Jovi и др.
 Автор: BGMario
-=6/10=-

Categories: , , , , , , ,

0 Response for the "Shakra - 2013 - Powerplay"