TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

2 години Today's Metal!

Posted by Today's Metal Crew On събота, януари 12, 2013 6 коментара


Без да вдигаме кой знае какъв шум около това събитие, бихме искали да ви се похвалим леко с факта, че TODAY'S METAL днес навърши пълни две години! По този повод искаме да ви кажем няколко думи...


Първо, като главен редактор, бих искал да благодаря на академията, на продуцентите си и... добре де, спирам.

Благодаря на все по-мързеливия екип на сайта, без който този сайт пак щеше да съществува, но вероятно щеше да е далеч по-еднообразен :D Майтапът настрана, но дори повечето хора от началния екип не вярваха, че TODAY'S METAL ще съществува 3 месеца, особено с безобразния му старт, но ето, че ние все още сме тук и се стремим да се подобряваме с времето. Дали успяваме - не знам. Но нека не забравяме, че все пак TODAY'S METAL започна от абсолютното нищо - без популярни лица, без реклама, без нито един човек, който да води приятели след себе си, които да поддържат някакъв изкуствен интерес към сайта, а за капак - постоянно хулен от знайни и незнайни критици - често с право, понякога - ей тъй, за спорта.

За две години TMB се превърна в една от много малкото трибуни в България за представяне на съвременна екстремна музика като модерен метъл, пост-хардкор, мелодичен метълкор и пренебрегвания от всички останали медии Neue Deutsche Harte. Но вие знаете - тук ограничения няма! В нашия екип няма ограничени фенове и повечето от нас имат доста широки стилови предпочитания. Това е един от нашите поводи за гордост, защото в тълпите от фенове, които слушат или само един стил, или само 5 групи, или само неща от определен период (да речем само преди 91-ва), ние намираме времето и желанието да развиваме фенщината си в нови посоки, вместо да въртим до протриване старите записи на класическите любимци. И вярваме, че именно такива хора четат и нашия сайт. Заради всичко това се надяваме, че вече сме започнали да се доказваме като медия (макар и малка), на която може да се има доверие, а не като детински wannabe-драскач-блог... макар че харесваме този блог-изглед. Удобен е, не изисква цъкане, не ви засипва с реклами и няма нужда от каквато и да е навигация. Влизаш, четеш, излизаш - просто и ясно.

През новата си година на съществуване ще продължим да гледаме напред и да опитваме да се развиваме, за да ви предоставим текстове, които си заслужават четенето, но и не отнемат от вашето ценно време. Защото ние също сме работещи хора и TMB не ни е някаква основна професия и/или начин за препитание. Единствените готини бонуси от този сайт засега са предварителните промо копия от лейбълите, които вече ни имат заслужено доверие, защото знаят, че не само ще получат своевременен feedback, а и защото нямат повод за притеснения, че някой от нас ще "лийкне" какъвто и да е промоционален материал.

В наши дни няма и как да очакваме, че ще излезе група, която моментално да се превърне в "класика" и да обедини мненията на метъл феновете по света. Метълът претърпя много (и все логични) метаморфози в последните няколко десетилетия и вече не е
нито тотален "ъндърграунд", нито онази субкултра от времето на своята поява. Той няма и как да бъде това, което е бил някога. И аз вярвам, че това е за добро. Иначе днес щяхме да пишем жално по стените "Metal is not dead" в една и без това прекалено чалгаризирана държавица, където музикални герои са Тони Стораро, рапърът Дриско и събирателният образ на селските млекодойни порноактриси, който аз за кратко наричам "фолкпевицата Мандра".

Накратко, вместо да се дърляме кой какъв стил слушал и защо точно тази негова версия на подстил от тази конкретна държава е по-добра (чувал съм ожесточен спор с обиди на тема американски срещу германски траш), нека насочим вниманието си към това, че цялата тази музика ни обединява по някакъв начин. Не говоря за някакви драматични идеи като метъл братства, а за най-обикновено разбиране към стиловите предпочитания на другите хора, слушащи същата или подобна на вашата музика.

Но стига, че ще вземем да помъдреем! Честита да ни е втората годишнина, поздрави на всички от екипа, с които скоро не сме се засичали LIVE и... това е то, продължаваме да пишем за вас без особена драма. А вие... вие споделяйте фейсбук страницата ни с приятели (ако желаете), говорете за нас (ако имате повод) и ако случайно харесвате начина ни на писане - намерете още един човек като вас. Ние ще сме ви благодарни!

Наздраве на пиещите и... ъм, вафла за въздържателите? Или бекон? Абе, все едно. Respect anywayz.


- TMB


Categories: , , , , ,

6 Response for the "2 години Today's Metal!"

  1. Анонимен says:

    Поклон за труда Ви момчета! С вас съм повече от година и само благодарение на Вас съм чул много некомерсиални, но страшно добри парчета и групи като цяло!
    Отново ще досадя с предложението ми, когато някоя не дотам известна група за широката публика гостува в България, да драскате по 1 ред просто информативно. Това ще ми помогне (сигурен съм, че и на много други) да не изпускам подобни събития (защото просто не съм научил за тях на време и са минали).

  2. Анонимен says:

    ЧРД :)

  3. Анонимен says:

    Честито на екипа, живи и здрави и поздравления за труда Ви, продължавайте все така да ни радвате с хубавите ревюта! :Р

  4. Анонимен says:

    Честито и наздраве! Благодаря за хубавите ревюта!

  5. Анонимен says:

    Честито на Today's Metal!!! Пожелавам ви много късмет и да ни радвате с хубави ревюта през 2013г. =]

  6. Анонимен says:

    Честито, ТМВ! Продължавайте все така с желание!