TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Trapt - Reborn

Posted by Today's Metal Crew On събота, януари 19, 2013 0 коментара

Стилът: Alternative Rock
От/Год: САЩ, 2013
Лейбъл: EMI
Отнема: ~41 минути 


Когато имаш високи първоначални надежди към даден албум и пускайки установиш, че първата песен в него ги оправдава напълно, те връхлита ентусиазъм, благодарение на който не можеш и да се надяваш на по-добри парчета, а само се молиш другите да са поне на същото ниво.

"Reborn" започва точно така - със здрав отварящ трак, където тежки китари, електроника и запомнящ се алтърнатив припев формират взривоопасното начало  "Bring It". Следващата "Love Hate Relationship" е с малко по-различно звучене, но все пак запазва зададеното в началото високо ниво. Темпото обаче продължава да спада и "Experience" бива спасена само от запомнящия се припев в нея. От този момент нататък единствено "Strength In Numbers" и "Going Under" успяха да ми направят добро впечатление. Другата (мажоритарна) половина от албума се оказа преобладаващо среднотемпова, преобладаващо предвидима и преобладаващо скучна. Изтъркани алт-рок похвати, поп-рок залитания и пълен мрак на китарно ниво - все неща, които бележат няколко поредни автогола във вратата на "Reborn" и които не мога да пренебрегна с лека ръка. Така например "Too Close" е песен с добра идея, обаче е чист поп-рок, а открояващия се крънч-ефект в китарите в "You're No Angel" и "Get Out of Your Own Way" лишава тези две потенциално добри парчета от нужния им пауър.


Trapt не са направили чак толкова лош албум, но след неубедителния "No Apologies" вече нямаше място за извинения, а "Reborn" далеч не е нужното прераждане за групата. Един истински здрав трак, няколко добри и куп посредствени парчета не могат да ме убедят, че Trapt все още са онази идейна и пълна с енергия група, която ме грабна през 2005-та с "Headstrong". Въпреки това, ако харесвате модерния алтърнатив рок, няма да е никак зле да хвърлите едно ухо на "Reborn". Напълно възможно е да го харесате повече от мен.

+ + + + +
Много силно и направо хитово начало на албума! 
Нелоши сами по себе си парчета, доста от които с потенциал за шумно припяване.
Типични алтърнатив рок композиции, които може да се харесат на феновете на жанра.

- - - - -
Адски изтъркани похвати, липса на достатъчно качествени идеи и доста пълнежи.
Еднаквеещо и направо досадно средно темпо, което рядко носи някаква енергия.
Ненужни поп-рок залитания и липса на достатъчно тежест в китарите.

IF YOU LIKE
Crossfade, Evans Blue, 12 Stones, 10 Years, Hoobastank, Adema и др.
 Автор: Stahli
[5.5/10]

Categories: , , , , , ,

0 Response for the "Trapt - Reborn"