TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Faith In The Unseen - I Am The Beginning

Posted by Today's Metal Crew On сряда, февруари 13, 2013 0 коментара

Стилът: Post-Hardcore/Emocore
От/Год: САЩ, 2013
Лейбъл: -
Отнема: ~39 минути 


Имайки предвид, че сигурно над 90% от феновете на екстремната музика у нас са или атеисти, или "сатанисти", рядко може да се намери местенце по наши земи, където да стане дума за християнска тежка музика. И може би така трябва. Аз самият, например, съм християнин, но не само избягвам да "проповядвам", защото не искам да се бъркам във вижданията на хората, а и винаги ми е било странно да слушам музика, в която се пее за The Savior Jesus Christ. И все пак, често одобрявам посланието в такива песни. Но колкото и да го одобрявам, ако музиката зад него не струва - критики не пестя, пък ако ще и папата да подаде оставка.

Faith In The Unseen са една от многото християнски метълкор/пост-хардкор банди в САЩ. За разлика от мощните си колеги от For Today и Sleeping Giant обаче, FITU не предлагат почти нищо интересно като музика в "I Am The Beginning". Албумът започва сравнително добре с тежката "The Sickest Thing Since the Plague", но още в нея става ясно, че ни чакат много изтъркани брейкдауни и еднообразни ниско настроени китари. "Growth" също е сравнително добро попадение, но дори тя затвърждава подозренията за посредственост, създадени в самото начало. Във ссяко от парчетата до края ни залива вълна от псоредственост, еднообразие и скука, чийто апогей е в незнайно защо избраната за сингъл "Condominiums". Песента е може би най-слабата в целия албум и в нея най-ясно се чува колко зле всъщност са чистите вокали на басиста Танер. Този проблем е оправен в песни като "Furiosity Killed the Cat", където чистото пеене на ниво, или в агресивната "Bonecrusher", където чисти вокали изобщо няма, но веднъж стигнем ли до блудкавите балади "Rebirth" и "Show Me Your Heart", желанието да залепим със скоч устата на Танер се завръща с пълна сила.


"I Am The Beginning" не е толкова лош сам по себе си, но е толкова обикновен и предвидим, че изобщо няма да загубите, ако го подминете. Ако все пак много харесвате модерен пост-хардкор и/или сте с християнски виждания, то може да хвърлите едно ухо на този самиздат. Вярно, далеч няма да чуете нищо ново и неизползвано досега в жанра, но пък и надали ще ви закървят ушите от някакви явни прояви на некадърност. И като се замисля, именно някъде между тези слова се ражда думата "посредственост"
 
+ + + + +
Нелош сам по себе си (в изолирана среда) албум.
Тежки брейкдауни, добри екстремни вокали, добро послание (според религията).
Някои добри идеи и някои добре подредени парчета.
 

- - - - -
Еднообразен, опростен, леко скучен и доста посредствен като цяло. 
Абсолютно нищо, нечувано досега, блудкави баладки, често неприятни (и лигавки) чисти вокали.
Трудно бих си представил някой да си пусне този албум повече от 1-2 пъти.

IF YOU LIKE
Amyst, For All I Am, Madison Affair, Sleeping Giant и др.
 Автор: Testset
[4/10]

0 Response for the "Faith In The Unseen - I Am The Beginning"