TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

[OUTSIDE!] Crysis 3 - Original Soundtrack

Posted by Today's Metal Crew On неделя, март 03, 2013 0 коментара

Стилът: Ambient/Electronic/Symphonic/OST
От/Год: България/Унгария, 2013
Лейбъл: Crytek
Отнема: ~79 минути


Навръх 3-ти март частично нарушаваме традицията да не правим ревюта на БГ групи. Частично, защото този текст не е точно "ревю", защото не става дума за метъл, а и защото не говорим за група, а за различен вид музикален екип, начело на който се вижда името на Борислав Славов, композитор на саундтрака в "Crysis 3".

"Crysis 3" излезе преди по-малко от месец и като всеки заклет геймър, веднага се втурнах да я превъртя, за да се разсея малко от "Diablo 3". Още в началните надписи обаче ми направи впечатление появята на името на Борислав Славов, затова се разрових из интернет и открих, че той всъщност е автор на саундтрака към играта. В него, според различни източници, участват още Петер Антовски, Виктор Стоянов, Георги Андреев и Петер Пейцик, или с други думи - един опитен българо-унгарски екип.

Самият саундтрак е точно това, от което се нуждае една мрачна и футуристична FPS-екшън игра с елементи на stealth, а именно - мрачен, футуристичен и напрегнат саундтрак, сглобен основно от електронни, ембиънт и симфонични елементи. От всичките 31 композиции, най-силно впечатление сякаш правят "Liberty Dome: Infiltration" с нейното мрачно електро-симфонично звучене и включващо се ниско пиано, "Red Star Rising" и "Mastermind Theme" с техните мощни и агресивни оркестрации, мрачният ембиънт "Cave" и тъжната "Memories", която се появява към финала на играта (и която използва вече познат мотив от предните части на играта).

Спирам дотук с разясненията, защото аз самият не съм крайно запознат с детайлите по правенето на саундтрака и не искам да сбъркам нещо или да забравя да спомена някой важен факт. Важното в случая (и особено днес) е, че в една от най-очакваните игри на 2013-та има не просто "българска следа", а сериозен български отпечатък. Музиката на Борислав Славов и неговите български (и унгарски) колеги ще достигне буквално до милиони играчи по цял свят. Това не е никак малко постижение, особено за държава като България, в която, уви, музикалната индустрия е тежко болна и където 99.9% от изпълнителите могат да достигнат до милион слушатели, само ако ги пуснат от бум-бокс на трамвайна спирка в Пекин.
 
+ + + + +
Саундтракът създава адекватна на обстановката атмосфера по време на игра.
Мрачен, футуристичен, напрегнат и пълен с модерни електронни и симфо-елементи.
Композиции, които не отстъпват по нищо на тези на най-големите имена в индустрията. 

- - - - -
Много хора ще кажат просто "Саундтрак като саундтрак" и надали ще се впечатлят.

IF YOU LIKE
Deus Ex OST, The Matrix OST, Singularity OST, Starcraft II OST и др.
 Автор: [OUTSIDE!]
[N/A]

0 Response for the "[OUTSIDE!] Crysis 3 - Original Soundtrack"