TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Downstait - With You In Mind

Posted by Today's Metal Crew On неделя, април 21, 2013 0 коментара

Стилът: Alternative Rock/Metal
От/Год: САЩ, 2013
Лейбъл: Sahaja Music
Отнема: ~52 минути


Срамота ще е да сте WWE фен (сиреч - на кеча) и да не знаете кои са Downstait. В момента именно тяхната музика звучи, когато към ринга отива текущият WHC Долф Зиглър, звездите Майк Мизанин (The Miz) и Коуди Роудс, както и "джобърите" Дрю Макинтайър и Алекс Райли. Ако обаче сте спрели да гледате кеч преди 10 години (ако изобщо сте), вероятността да сте чували Downstait рязко намалява.

На първо слушане Downstait са поредната алт-рок банда, правеща горе-долу същото като колегите си от Ra, Rev Theory и Saliva, но на второ... е, и там нищо не се променя. Downstait обаче имат уникалния талант да създават хитови мелодии и поне за мен е мистерия защо техните хитове не са по върховете на рок-класациите. В "With You In Mind" също има не един и два хита като "Bad", "High Heels", "Everything" и "Golden Rule", чиито страхотен инструментал обаче е заср*н с напълно ненужен autotune във вокалите. Не чак толкова хитови, но доста по-здрави като звук са "Machine" и "Connect", а като по "radio-friendly" се открояват "The Last In Line" (с гост-вокали от Дениъл Тикотин от Ra) и пост-гръндж баладките "I Don't Mind" и "Everything", в които поне има "жица", а не само разплакани от прочувственост акустични китари.

Само едно слушане на албума не стига. Не че в него има кой знае какви сложни композиции, изненади или заслужаващи Нобелова награда идеи в областта на алтернативния рок, но за да усетите енергията на албума, трябва да го чуете поне два пъти, дори и без да му отделяте 105% от вниманието си. Тогава мелодиите му сами ще ви намерят и ще влязат в главите ви, и чак тогава ще отбележите готините дребни детайли из "With You In Mind". Ако пък не, значи или Downstait не са вашата група, или това не е вашият жанр.
 
+ + + + +
Енергичен, свеж, мелодичен и приятен за слушане албум.
Добър звук и продукция и никакви лигавщини (като изключим един autotune).
Няколко буквално хитови парчета (най-вече "Bad" и "Golden Rule").
Подложената на места електроника е заслужаващ внимание детайл.    

- - - - -
Абсолютно невпечатляващи начални минути.
Нищо кой знае какво ново откъм новаторство и идейност.  

IF YOU LIKE
Ra, Rev Theory, Drowning Pool, Red, Saliva, 10 Years, Trapt и др.

Автор: Stahley/Testset
[7/10]

Categories: , , , , , , , ,

0 Response for the "Downstait - With You In Mind"