TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Demotional - State: In Denial

Posted by Today's Metal Crew On сряда, май 01, 2013 0 коментара

Стилът: Modern Metal
От/Год: Швеция, 2013
Лейбъл: Dead End Exit
Отнема: ~45 минути


Те са млади, те са шведи, те са блeди людoeди! Добре, това го трия... Отначало! Те са млади, те са шведи, те са добре облечени и всичко това се отразява в техния модерен метъл. С други думи, те са Demotional и са готови с дебютния си албум "State: In Denial". А той е отражение на тяхната същност, защото звучи свежо, изпипано и... много шведски.

Когато става дума за дебют, най-лесно е да оприличиш дадената група с популярните ѝ колеги в жанра. Така лесно можем да намерим сходства в звученето на Demotional с това на сънародниците им от Sonic Syndicate, The Unguided и Dead By April. Demotional обаче не са някакви копировачи, а са направили албум със свое звучене. "State: In Denial" залага на вече познатата формула с два типа вокали, типично шведски рифове, кийборди за фон и слаби до умерени метълкор влияния, но я допълва с още химия за една нова и експлозивна реакция.

Един от основните фактори, които ще направят Demotional известни (само почакайте) са страхотните чисти вокали на Нилс-Петер Нилсон. Този човек пее абсолютно безупречно, при това без да навлиза в притегателните дебри на поп-пеенето, макар и някои вокални мелодии да се допират по мелодичност с този жанр. Плод на усилията на цялата група обаче е фактът, че в този албум има над половин дузина модерни метъл хитове като "Rush", "Alive", "When She Cries", "I Tried", "Sleep Is For the Weak", "Tomorrow Is Today" и "Five Minutes". Любителите на баладите също не са забравени, като за тях е поместена специално лиричната "Gone".

"State: In Denial" е обещаващ дебют, който се появява точно навреме на бял свят, тъй като Sonic Syndicate се разпарчетосаха, Dead By April се лишиха от Джими Стримел, а пък все някой трябва да държи фронта на мелодичния шведски метъл с качествен материал. Demotional са точната група за целта и с малко повече промоция и добър мениджмънт скоро биха могли да се радват на значително по-голяма (и заслужена) слава.
 
+ + + + +
Обещаващ дебют в жанр, който далеч не е толкова лесен, колкото някои се опитват да го изкарат.
Великолепни чисти вокали, страхотни шведски рифове, здрава ритъм секция, модерен звук.
Учудващо много хитови песни и идеи, сред които блести най-вече "Five Minutes". 
Много добра роля на електрониката, особено в песни като "I Tried" и "Sleepless".

- - - - -
Често споменаваните шведски рифове навяват много асоциации с други банди от жанра.
Крещящите вокали можеха да бъдат малко по-изпипани - и "хардуерно", и софтуерно.
Групата безспорно има нужда от още узряване. Но всичко с времето си.

IF YOU LIKE
Sonic Syndicate, The Unguided, Dead By April, A Silent Escape, Solitude и др.

Автор: Testset
[7.5/10]

Categories: , , , , , , ,

0 Response for the "Demotional - State: In Denial"