TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Escape The Fate - Ungrateful

Posted by Today's Metal Crew On сряда, май 15, 2013 0 коментара

Стилът: Alternative/Post-Hardcore
От/Год: САЩ, 2013
Лейбъл: Eleven Seven
Отнема: ~40(+10) минути


Oще една любима на тийнейджърите група (факт, който много често предразполага към сериозен хейт) издаде нов албум. Групата, очевадно, е Escape The Fate, а албумът - "Ungrateful". Той, бързо и грубо казано, носи звучене, напомнящо за нещо средно между BFMV и BVB. Но докато първите издадоха разочароващ (за мнозина) албум, а вторите, макар и талантливи до пръсване, се оср*ха по детински, грозно псувайки публиката на наградите на "Revolver", ETF решиха да запазят постоянство и да издадат нов албум, пълен с хитове, какъвто феновете им очакваха.

Наистина, всяка песен в "Ungrateful" звучи хитово. Това по принцип е супер, но за постигането на въпросния "хитов" ефект тук са използвани някои изтъркани до болка прийоми от поп музиката. Това важи с особена сила за втората половина на албума, която звучи малко по-недоизпипана от първата, където пък са абсолютно хитовите "Ungrateful", "Live Fast, Die Beautiful" (ау, че клише), "Forget About Me" и "You're Insane" (доказателство за думите ми за BVB/BFMV звученето). Във втората част място са намерили почти лишената от китари "Chemical Love", досадно романтичната "Picture Perfect" (о-о-уо, а-ха-а) и принципно хубавата, но убита от фразата "оу бейбе бенг бенг" "Desire". Подобна злочеста съдба сполетява и "One For the Money", в която с помощта на малко вокални ефекти чуваме и зловещото клише "Are you ready mothefuckers, are you ready let's go".

Ако обаче се абстрахираме от изливащите се като топъл летен дъжд клишета (да, това написах), "Ungrateful" е един много хитов, мелодичен, приятен и удобно наместващ се в ухото албум. Стоящ на границата на алтернативния метъл, пънк рока и пост-хардкора, той ще се хареса на феновете на мелодичния модерен метъл и най-вече на младите, отритнати от (или отринали) чалга обществото тийнейджъри. Спорадично появяващи се смислени послания като "насилието е омагьосан кръг" пък дават надежди, че все някога ETF ще избягат напълно от изтърканите клишета като "бейбе бейбе", "уо-у-о-уоу" и "мадафакас летс гоу". Оттам нататък остава само удоволствието от слушането и припяването на почти всеки припев от този супер свеж албум.

+ + + + +
Всички парчета в албума са потенциални хитове (а някои дори повече от други).
Свежо, модерно, изчистено и перфектно изпипано звучене.
Супер мелодични "куки" + запомнящи се и лесно запяващи се припеви и бриджове.
Добра китарна работа и запълващи всяка празнота бек-вокали.  

- - - - -
Много, много клишета - и музикални, и лирически.
Една идея по-тежък саунд и две идеи по-малко поп-прийоми биха били добре дошли.

IF YOU LIKE
Black Veil Brides, BFMV, Asking Alexandria, Falling In Reverse и др.

Автор: Stahley
[7/10]

0 Response for the "Escape The Fate - Ungrateful"