TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

B.O.S.C.H. - Apparat

Posted by Today's Metal Crew On събота, юни 01, 2013 0 коментара

Стилът: Industrial Metal/NDH
От/Год: Германия, 2013
Лейбъл: DOTT
Отнема: ~56 минути


По време на разцвета на MySpace преди 6-7 години, BOSCH набраха бърза популярност сред феновете на електро метъла. На групата обаче й трябваха няколко години, за да издаде дебютния си "Einsam", а през това време MySpace умря и интересът на феновете беше поизстинал. Въпреки това B.O.S.C.H. не се предадоха и 3 години по-късно имат нов албум, продължаващ формулата от "Einsam" - тежки китари, много електроника и агресивни, често крещящи вокали. Засилена е мелодичната нотка, а на места с изненада се забелязват и нетипичните за жанра брейкдауни.

В "Apparat" няма кой знае какви изненади или нечувано досега инструментално майсторство - има само опростен, но много енергичен и мрачен електро метъл, с леки готик отклонения тук-там. Примери за типичното звучене на B.O.S.C.H. са парчета като "Der Apparat", "Der Erste Stein", "Engel", "Amok", "Eiszeit", "Meine Welt", или кажи-речи по-голямата част от албума, което пък от своя страна затвърждава тезата, че в "Apparat" няма много изненади. На този фон се открояват по-бавни песни като "Schwarze Sonne" и мрачните "Der Sturm" и "Ein Augenblick" (в които се чуват и женски вокали). Оттук нататък композициите звучат сравнително предвидимо, но компенсират с много енергия и рядко срещана дори сред NDH бандите метъл агресия.

Музиката, която правят B.O.S.C.H. е предвидена за специфична група фенове и ако не се интересувате именно от този жанр, трудно бихте попаднали на бандата. Ако обаче харесвате агресивния електро метъл, или просто ви е писнало готини групи да си пълнят албумите с изнежени балади (като в последния албум на Unheilig) - то "Apparat" ще ви даде близо час от това, което искате да чуете - без претенции, без нежност и без ангажименти.
 
+ + + + +
Здрав, агресивен, изчистен от излишества и много плътен звук.
Тежки китари, много електроника, маршови ритми и често екстремни вокали.
Без лигавщини, нежност, балади, претенции и сърцераздирателства.
Звученето на групата напомня за най-добрите години на вече несъществуващите Die Allergie.   

- - - - -
Сравнително предвидим, без особени изненади или върхови композиционни творения.
Албумът е дълъг, което от една страна е добре, но от друга - натежава към края.

IF YOU LIKE
Die Allergie, Schacht, [die!], Ostfront, Testset (ха!), Rammstein и др.

Автор: Testset
[7/10]

Categories: , , , , , , ,

0 Response for the "B.O.S.C.H. - Apparat"