TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Skillet - Rise

Posted by Today's Metal Crew On сряда, юни 19, 2013 0 коментара

Стилът: Alternative Rock
От/Год: САЩ, 2013
Лейбъл: Atlantic
Отнема: ~48 минути


Не е тайна, че Skillet са едно от най-популярните (напълно заслужено) имена на съвременната алтернативна сцена. Групата съществува вече 17 години, но истинският ѝ успех идва с "Comatose" през 2006-та и набъбва с хитовия "Awake" от 2009-та, а от 27 юни тази година - и с "Rise". От албума бяха пуснати предварително цели 4 сингъла, които вдигнаха очакванията на всички за грандиозно добър албум. И очакванията се оправдаха! Но... само частично.

Нека започнем с това, че синглите "Rise", "Not Gonna Die" и стероидно мощната "Sick of It" са сред най-добрите композиции на групата изобщо. В тях кипи енергия под високо налягане, дори частица от която ще е достатъчна да ви накара да заклатите одобрително глава. Друг такъв източник на енергия е и китарно ориентираната "Circus For a Psycho", която е и моят личен фаворит в "Rise". С нея край обаче сякаш енергията в албума се поизчерпва, защото до края не се появяват други толкова силни, или поне не толкова енергични парчета. "Good To Be Alive", например, залага повече на лирическото си послание, отколкото на каквото и да е друго, което я оприличава на един прекално типичен крисчън рок трак. Включните като интерлюдия в края ѝ епични хорове пък биха послужили за направата на страхотно цяло парче в този стил, но... не би.

Липсата на енергия продължава да се усеща силно и в песни като "Fire & Fury", "Hard To Find" и "My Religion", последната от които спокойно можем да шмугнем и като пълнеж в някой албум на Nickelback без никой да забележи. Хубавото е, че между тях се намъкват и по-силни тракове като "American Noise", "Salvation", "Madness In Me" и "What I Believe", но дори те не са на нивото на споменатите горе абсолютни хитове.

Ако в "Rise" имаше още 2-3 такива супер силни парчета, този албум щеше да отнесе всяка алт-рок конкуренция тази година. По-силната част от материала обаче беше пусната под формата на сингли и може би затова повечето други нови песни малко ми приличат на пълнеж. Въпреки това, не мога да се оплаквам много. Възможно е да съм прекалено критичен към Skillet, защото са една от любимите ми банди в жанра. Възможно е и да съм се надявал на повече след 4 години чакане. Възможно е и само аз да харесвам засилените електронни елементи и затова мнението ми за "Rise" да се различава коренно от вашето. Но едно нещо е ясно за всички - Skillet не са случайна група и техният все по-нарастващ успех далеч не е незаслужен.
 
+ + + + +
Няколко изключително енергични, абсолютно хитови и анаболно силни парчета!
Много умели и навременни включвания на електроника и различни музикални инструменти.
Разнообразие в темпото, похватите и стиловите подходи.
Дори не толкова силните (музикално) композиции компенсират с лирически послания.
Текстът на заглавната "Rise" е много подходящ за моментната ситуация в страната ;-)

- - - - -
Е, признавам - очаквах повече за 4 години чакане.
На голям процент от песните в албума им липсват енергия и живец.  

IF YOU LIKE
Three Days Grace, Seether, Shinedown, Red, TFK, Nine Lashes и др.

Автор: Stahley
[7/10]

0 Response for the "Skillet - Rise"