TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Avenged Sevenfold - Hail to the King

Posted by Today's Metal Crew On петък, август 23, 2013 11 коментара

Стилът: NWOAHM
От/Год: САЩ, 2013
Лейбъл: Warner
Отнема: ~53 минути


Да, знам, това не е официалната обложка на албума, но поставям нея, тъй като ни спасява от неадекватната шарения на оригинала. С това може би се изчерпва и почти всичко лошо, което може да се каже за "Hail to the King". И не че в него няма и компромисни песни, но просто това е възможно най-логичният албум, който A7X можеха да издадат - все така на много високо, различно ниво, където групата вече е извоювала свой собствен, невъзможен за объркване стил.

Avenged Sevenfold постоянно (и често безпричинно) биват сравнявани със старите величия - я с Queen (особено през 2007-ма, когато журналистите се н*сраха с това сравнение заради "A Little Piece of Heaven"), я с Metallica, като едва ли не A7X биват снизходително потупвани по рамото за това, че се споменават в едно изречение с тях. Бих си пуснал таралеж (настръхнал, бесен и разгонен) в гащите и бих казал, че вече няма нужда от подобна снизходителност, защото A7X в момента ми се струват в доста по-добра форма от (днешната) Metallica, но няма да го кажа, защото междустиловите сравнения не са ми по вкуса... но пък и ми омръзна да слушам как A7X "гонели големите". Ако някой още не е разбрал, A7X вече са "големи" и не мисля да чакам 20 години, че да ги обявят за "класика", за да го осъзная. "Hail to the King" звучи именно така - като нов албум на голяма група на върха на славата ѝ. Достатъчно е да усетиш зверските рифове в "Shepherd of Fire", "This Means War" и "Planets", епичната тежест на "Requiem", рокендролът в "Doing Time", NWOBHM влиянията в "Coming Home" и красотата в перфектната балада "Acid Rain", за да разбереш, че това чудо не е дело на случайна група.

Силата на A7X е в композирането. Те не просто записват метъл песни, а внимателно използват наученото от рок и метъл легендите и го "смилат" по свой уникален начин, за да сътворят свои собствени метъл произведения, които след години да наричат "класика" и благодарение на които ще могат да си позволят да вадят по един албум на всеки 8 години, защото вече ще са признати величия. И все пак, тази им сила не се проявява навсякъде в албума. Заглавната "Hail to the King", например, далеч не е сред най-добрите неща на групата, бавната "Crimson Day" разчита повече на текст, отколкото на музика, a "Heretic" просто не е достатъчно интересна откъм рифове, особено след като вече сме чули "This Means War" и "Shepherd of Fire".

Мисля, че няма да сбъркам ако кажа, че Avenged Sevenfold са направили албум, в който са съчетали духа на метъла от "едно време" със свръхмодерна продукция и лично техен си, разпознаваем подход. Не би трябвало да е изненада за никого, че и този им албум е "чак толкова добър" и все ми се струва, че този факт няма да бъде признат само от хора, които или изобщо не са го чули, или са били напълно предубедени, защото преди това някой им е казал, че A7X са по-добри от любимата му група ;-)
 
+ + + + +
През цялото време имаш чувството, че слушаш нещо, което някога ще наричат "метъл класика".
Съчетание от най-добрите черти на класическия метъл и модерен композиционен подход.
Завършени, детайлно изпипани, произведения, с продукция от шампионски клас и кристален звук!
Перфектни включвания на симфо-елементи и брас-секция, а де що има китарно соло - все е попадение.

- - - - -
2-3 парчета могат да минат и за компромисни. Нормално, особено при такава висока летва.
 
IF YOU LIKE
Metallica, Stone Sour, Trivium, Atreyu, Volbeat, BFMV, BVB, 5FDP и др.

Автор: Undepth
[9/10]

Categories: , , , , , , ,

11 Response for the "Avenged Sevenfold - Hail to the King"

  1. veidar45 says:

    Добро и точно ревю, само не разбрах това за "шаренията" на официалната обложка. Ето я официалната: http://www.metalinsider.net/site/wp-content/uploads/2013/07/Avenged-Sevenfold-Hail-to-the-King.jpg Ирония ли е това за неадекватната шарения? И според мен оригиналната е много по-добра :)

  2. Не е ирония ;-) Черната обложка е за лимитираното издание, а за обикновеното седи тази:

    http://hangout.altsounds.com/geek/gars/images/1/4/8/5/7/rsz_ax71.jpg

  3. Анонимен says:

    Лично за мен този албум ми се стори много скучен. Прекалено много звучи като "класическите" групи- Metallica, Iron Maiden етц, което не е задължително нещо лошо но в "Nightmare" поне си имаха по-тяхно звучене и съответно много по-интересен беше за слушане.

  4. Анонимен says:

    Абе как може да сравнявате тия с металика,ирон меидън или тривиум?????
    Тия смешници са като one direction в рока и метала ама поне one direction са пед*лчета и правят и пед*лска музика,но когато такива пед*лчета започнат да си мислят че правят рок или метъл тогава става страшно.Поредната поп-метъл боза.Това 9/10 им е АМА прекалено много.

  5. Анонимен says:

    Мога да се фана на бас, че хейтърчето горе никога не ги е чувал, а само им е виждал една снимка. Що не ги банвате такива?

  6. Анонимен says:

    Ами много му е 9/10

  7. Анонимен says:

    Абе пич за да ги "хеитвам"както обичате да казвате значи можеби съм ги чувал и ми се гади че такива групи са на високо в класациите.Те дори не са и метъл те са прости китарни рифове+леки вокали(сигорен съм че лигнята на вокалите ако реши да се напъне да изреве или да изкрещи ще се насере и ще прегракне)Аре пък ти да земеш да ми дадеш поне 5 причини поради които А7Х са толкова специални

  8. Анонимен says:

    Не приказвайте глупости за обложката, била само на лимитираното издание, ама трънки. Поне си сверявайте детайлно информацията, че само простотии се пишат тук и без това.

  9. Е що така грубо сега? Докато пуснем ревюто и се появиха 4 различни обложки. Първоначално черната беше само на делукс изданието. Колкото до простотиите ни, не би ли било по-приятно, ако просто не ги четеш? ;-)

  10. Анонимен says:

    Всъщност, не, не би било. Но определено би било по-скучно. И благодаря за предложението, може и да го взема предвид все пак. Колкото до тона ми - извинявам се все пак, ако съм прекалил. :)

  11. Анонимен says:

    Аре пък пичове кат тебе искам да ми кажете кое им е хубавото на тривиум и как подяволите изродчета сравнявате thrash, heavy, hard rock ii metalcore и смело ги обединявате като един стил и сравнявате с тях.... До колкото до А7X мен си ме радват мн ама тоя албум не е толкова силен според оценката.