TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Carcass - Surgical Steel

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, септември 23, 2013 4 коментара

Стилът: Death Metal
От/Год: Англия, 2013
Лейбъл: Nuclear Blast
Отнема: ~47 минути


Да си мислиш в 06:30 сутринта някакви неща, свързани с албум на Carcass, звучи като мислеимащия да страда от остра форма на шизофрения или да е преследван от перманентно недоспиване. Обаче щом се случва, значи трябва. Тук има нещо, което си го заслужава. От друга страна, за албуми като този не е необходимо да се пише много, въпреки 17-те години пауза. Няма нужда и да се правят кой знае какви изводи - just listen. Изобщо, във времето на всякакви реюниъни, обединения и консорциуми с цел постигане на високи търговски резултати, музика като тази тук е като здрав шамар, забит звучно в лицето на смятащите, че старите пушки са си изпяли песента.

Ако погледнем по-глобално картинката в "Surgical Steel", дисекция от едно до десет ми се струва излишна. Просто като хората, създали този албум, са далеч по-добри в това и са го направили предварително. Мелодията пък е нещото, което е прокарано с перфектен хирургически разрез през целия албум. От самото начало навлизаме в нея с финес, чрез интро, подсказващо именно характера на това, което ни очаква и...

... дами и господа, нека чупенето на глави да зaпочне сега!

Без милост, без свян, без капчица превзетост, материалът, който ще чуете, няма да ви даде да дишате много. Ще си поемате дъх, само когато Джеф и Бил решат да си измият ръцете между две операции. Рифовете са мачкащи и вманиячаващи. Изобщо не си мислете обаче за клишета като "връщане към корените" и други такива бла-бла. Хората са създали дет албум, който може да е еталон за други банди за години напред. Врътнете копчето за усилване някъде мааалко преди MAX (за да не ви изгори усилвателя) и ви гарантирам, че ще разберете за какво говоря. На оцелелите - честито! Вие вече сте фенове на Carcass. Това беше за по-младите ни читатели. Останалите дори не смятам, че се нуждаят от прокламации. 


Признавам, щеше ми се зад този албум да стояха имената и на Ерландсън и Амот. Въпреки, че вече не са част от бандата, следата, която са оставили след себе си, е очевидна и трайна. Относно концептуалността на албума пък ще кажа, че я оставям за онези, боравещи със специализирана литература. В повече идват всички тия термини из текстовете, с които и Гоогле-то се затормозява, но и това е нормално, разбира се - това не са песновки за вино, любов и злочеста шопска съдба - това е дет метъл с три (милиона) удивителни!!!

+ + + + +
Целият албум е един голям плюс.
И след 17 години затишие, Carcass пак бързо се качват на върха с този албум.

Страхотни пилещи сола и главозамайващи рифове + учудващо отчетливи ревове. 

- - - - -
Липсата на две емблематични лица, които имат своето място в този албум.
 
IF YOU LIKE
Death, Napalm Death, Morbid Angel, Arch Enemy, At the Gates, Impaled и др.

Автор: Nightice
[9.5/10]

Categories: , , , , , ,

4 Response for the "Carcass - Surgical Steel"

  1. Анонимен says:

    Не я знам групата, но след това ревю ше се чуе задалжително. Поздравления. Респект.

  2. Анонимен says:

    албума мачка и то зверски и ще купя лимитираното издание веднага щом го видя в магазина.

  3. Феноменален албум. Едно от събитията на годината. Моята оценка изцяло съвпада с тази в това ревю. За мен единственият минус е, че Carcass вдигнаха толкова много летвата със Surgical Steel, че когато решат да издадат следващ албум, очакванията ще са големи.

  4. Анонимен says:

    След Heartwork почти ги бях забравил, но от любопитство си пуснах новия и не ми излиза от плейлиста още!!!
    Винаги като съм слушал Carcass съм подозирал, че китарите могат да "режат", мисля че с този албум "отрязаха" доста претенциозни банди - истински, "честен" звук и страхотни семпло-гениални композиции.