TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Mystic Prophecy - Killhammer

Posted by Today's Metal Crew On петък, септември 27, 2013 2 коментара

Стилът: Melodic Thrash/Power Metal
От/Год: Германия, 2013
Лейбъл: Massacre
Отнема: ~48 минути


Mystic Prophecy са сипали бая неща в новия си албум - наред с техния типичен мрачен пауър/хеви метъл с траш примеси, Роберто Лиапакис и компания хвърлят в казана истории за викинги, спартанци, обичайната (анти)библейска тематика, леко "тру" бойни химни и, както личи и от заглавието - много пауър/хеви клишета. И най-странното е, че това не е толкова лошо, колкото звучи.

Албумът започва с едноименната "Killhammer" - мрачен и тежък среднотемпов трак с тежки насечени рифове, който ще ви даде добра (но не пълна) представа за това, което ще чуете нататък в албума. На почти същия принцип е изграденa и "Kill the Beast", затова ако искате нещо по-бързо и разкуфяващо, ще трябва да обърнете внимание на траш-ориентираните "Armies of Hell", нейният брат (да не кaжа близнак) по риф и заглавие "Angels of Fire" и чистия мелодичен траш "Set the World On Fire". Като по-епични и очевидно по-дълго мислени композиции се открояват "To Hell And Back", "300 In Blood" и "Warriors of the Northern Sea". За капак на всичко пък е поставен кавър на "Crazy Train" на Ozzy Osbourne.

Казах ви - сипани са доста елементи, които нямат особена връзка помежду си (де са спартанците, де са викингите, де е бай ви Ози), а клишетата на места са толкова очевидни, че по някое време ти става малко гузно, че куфееш на тях. Но ви казах и друго - това не е чак такъв голям проблем, най-вече защото не всеки ден се среща добра комбинация от пауър, хеви и траш метъл, а много от групите, които я опитват, или шумно се провалят в опитите си, или тихомълком ровят в дълбокия ъндърграунд. И най-важното - Mystic Prophecy просто правят здрава музика. А когато имаш такъв силен коз, можеш да си позволиш и 1-2 слаби ръце.

+ + + + +
Тежки китари, разкуфяващи и мачкащи рифове, тежко звучене, мрачна атмосфера.
Рядко сполучлива смесица от пауър, хеви и траш метъл.
Баланс между мелодия, тежест и темпо, който задържа интереса до края на албума. 

- - - - -
Много клишета в темите, от които Mystic Prophecy задължително трябва да се отърват.
Някои парчета си приличат едно с друго, а някои просто не са толкова интересни.
 
IF YOU LIKE
Metalium, Bloodbound, Nocturnal Rites, UDO, Iron Fire, Stormwarrior и др.

Автор: Undepth
[7/10]

2 Response for the "Mystic Prophecy - Killhammer"

  1. Анонимен says:

    кога ще има за soulfly?

  2. Скоро! За него сме замислили нещо "по-така".