TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Emphatic - Another Life

Posted by Today's Metal Crew On неделя, ноември 03, 2013 3 коментара

Стилът: Alternative Rock/Post-Grunge
От/Год: САЩ, 2013
Лейбъл: Epochal/Capitol
Отнема: ~40 минути


Emphatic си имат нов фронтмен и той не е кой да е, а бившият вокалист на Fuel и тур-вокалист на Apocalyptica Торин Грийн. С подобно попълнение в редиците си, групата бързо предизвика интереса на алт-рок феновете по света и към първият им албум с Торин очакванията бяха заслужено високи. Но въпросът е дали те бяха оправдани?

И да, и не. От една страна "Another Life" ни дава класически добра смесица от алт-рок с елементи на пост-гръндж, което в съчетание с качествен вокалист винаги дава повод за радост на феновете на жанра. От друга страна обаче, в албума няма нищо нечувано, нищо новаторско и като цяло - нищо, заради което да се тюхкате и да си изядете лактите, ако го пропуснете. Целият "Another Life" разчита на хилядократно ползвани формули и това си личи дори в най-добрите парчета от албума като хитовата "Remember Me", "Time Is Running Out", "Take Your Place", "Lights" и "Forbidden You". Баналността обаче взима връх в баладите "Some Things Never Die" и "I Don't Need You", за които имам чувството, че вече съм слушал поне 3000 пъти от поне 1000 различни банди.

С две думи, "Another Life" не е лош албум за жанра, но и не предлага почти нищо ново в него. Той е предназначен за по-заклетите фенове на жанра и за хора, на които им е писнало да превъртат старите алт-рок албуми и просто им се слуша нещо ново. Неприятното е, че към Emphatic имаше очаквания за нещо много по-интересно от "поредния" (пък бил той и добър) алт-рок албум, а те не ги оправдаха особено добре.

+ + + + +
Добър, много приятен албум като за жанра.
Има 1-2 доста хитови парчета, с които груапта да бъде запомнена.
Торин Грийн има много подходящи вокали за този тип музика.

- - - - -
Нищо ново за жанра.
Може да проиамте чувството, че тия песни вече сте ги чували от други банди.

IF YOU LIKE
Pop Evil, Fuel, Shinedown, Seether, Red, Nine Lashes, R5, 3DG, TOAD и др.

Автор: Testset
[6/10]

Categories: , , , ,

3 Response for the "Emphatic - Another Life"

  1. Анонимен says:

    пичове абе да ви питам.Понеже виждам че имате и статии които просто обсъждат не албуми ами просто обсъждания се питах дали може да направите едно и да си кажете мнението за реиуниън на пантера със Зак уаилд. Би било страхотно и много искам да чуя вашето мнение по тоя въпрос

  2. Хм, това би било интересна тема. Ще видя дали някой от по-запалените фенове на Pantera в екипа ще изяви желание за нещо подобно ;-)

  3. Анонимен says:

    за това и аз съм съгласен.Пантера е голяма група и наистина тази тема вълнува повечето фенове последните години