TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Lyfthrasyr - The Engineered Flesh

Posted by Today's Metal Crew On вторник, ноември 19, 2013 2 коментара

Стилът: Industrial/Cyber Black Metal
От/Год: Германия, 2013
Лейбъл: AL!VE Vertrieb
Отнема: ~41 минути


Често съм скептичен към понятието "индъстриъл блек метъл", защото съм попадал на доста такива банди, които правят една и съща грешка - смесват гаден звук с добре звучаща електроника и/или просто хакат бласт бийтове на килограм във всяко парче, за да покажат колко са екстремни. Намирам подобни групи за крайно скучни и неслушаеми, затова насмалко да пропусна и този албум на Lyfthrasyr. Радвам се обаче, че случайно попаднах на първия сингъл от него "Evolution" и осъзнах каква грешка щеше да е да подмина "The Engineered Flesh".

Нужно е бързо да кажа, че ако очаквате тру норвежки блек метъл с обърнати кръстове и антеноподобни оръжия, това не е албумът за вас. "The Engineered Flesh" е албум с модерен, силно електронизиран звук, а основната тема в него е трансхуманизмът. Всичко това обаче не пречи на албума да е тежък, мрачен и солидно подкрепен от смазващите бласт бийтове на небезизвестния Nefastus (ex-Belphegor). Неговата свръхвисока, машиноподобна скорост се усеща най-вече в песни като "The New Era of Immortality", "Soul Transition Interface", "Preserved Identity" и "Evolution", докато на по-директен индъстриъл ("кибер") метъл залагат "Technological Singularity" и "Wisdom In the Loop". Като по-бавна (доколкото е възможно) и мрачна се явява само "Mind Simulator", а закриващата "Life Overdose" събира в своите 7:26 минути всички използвани в албума елементи и похвати.

С две думи, хубавото на "The Engineered Flesh" е, че не повтаря грешките, които сме чували в много други албуми от този жанр и че успява едновременно да е мрачен, футуристичен, екстремен, тежък и модерно звучащ - задача, с която много от колегите им по жанр просто не успяват да се справят. Някъде между брутално бързите барабани, разкуфяващите пасажи и епичността (картина, идеално описваща "Preserved Identity") обаче се усеща, че нещо липсва. Не знам дали това "нещо" е разнообразие в темпото, повече похвати, или нещо съвсем друго, но нещо ми се губи. Не съм сигурен точно какво е, но и не възнамерявам да го мисля с месеци, затова просто ще обявя, че само се пренавивам да търся кусури и ще спра дотук. Вие обаче не подминавайте този албум, особено ако харесвате поне една от посочените най-долу банди.

+ + + + +
Много добра комбинация между тежест, епичност, мрак и футуристичност.
Чудовищно бързи и мощни барабани + зверски бласт бийтове.
Качествен и модерен звук, умело вградена електроника и добър инструментален баланс.

- - - - -
Винаги може да има още малко темпово разнообразие и повече вариации в похватите.

IF YOU LIKE
Ground Zero System, Neurotech, Fear Factory, Sybreed, Zavod, Dekadenz и др.

Автор: Testset
[8.5/10]

Categories: , , , , , , ,

2 Response for the "Lyfthrasyr - The Engineered Flesh"

  1. Анонимен says:

    Благодаря за ревюто. Благодарение на него открих този страхотен кибер метъл.

  2. Анонимен says:

    Ревютата ви са невероятни и зарибяващи и благодарение на тях се кефиме на нови групи. В тоя случай аз лично не успях, защото вокалите не ме харесват нещо =D