TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Outrage - Brutal Human Bastard

Posted by Today's Metal Crew On сряда, ноември 27, 2013 0 коментара

Стилът: Death Metal
От/Год: Австрия, 2013
Лейбъл: Massacre
Отнема: ~39 минути


90-те бяха добри години за дет метъла. Вярно, отдавна не съм чак такъв фен на стила, какъвто бях като малък (кой друг е слушал на уокмен влачещи касетки на Cannibal Corpse, Fleshcrawl и Bolt Thrower?), но дори сега, щом чуя група, която ми напомня за ония времена, ме хваща една носталгия и почвам куфеейки да си търся посивелите дет метъл тениски. Една такава група се оказа Outrage.

Тези австрийци хич не са продуктивни, тъй като за 13 години са издали само един албум преди този, но явно и заради това така добре са запазили духа на дет метъла от края на 90-те години и са напълнили "Brutal Human Bastard" със здрав, силно разкуфяващ дет метъл. Такъв се среща почти в целия албум, но удря най-силно от "Cryptic Time", "At the Abyss" (абсолютен мой фаворит в албума, спрасках се от куфеене на нея), "Won't You Be My Flesh" и "Negative Creep". Те се открояват с тежки ниски китари, леко глух дисторшън, насечени рифове, преобладаващо средно (до бързо) темпо и... много директен, откровен, непретенциозен дет метъл в големи дози. А като добавим и елементите на груув и малко метълкор, рамките на "Brutal Human Bastard" добиват много ясни очертания. Извън тях излиза единствено странната "Deprivation", която прилича по-скоро на "black & roll", излязъл от "FOAD" на Darkthrone.

В "Brutal Human Bastard" няма от онзи високоскоростен/брутален/техничен дет метъл с бесни бласт-бийтове в стила на Nile и Psycroptic, да речем, но ако сте фенове, например, на групи като Six Feet Under и Fleshcrawl, то Outrage вероятно ще ви "влязат" много добре. Късно 90-тарското им звучене и многото поводи за куфеене пък може да го задържат в плейлиста ви дори по-дълго от първоначалните ви очаквания. Както се случи при мен.

+ + + + +
Ако си търсите музика, на която да си откъснете врата от куфеене - намерихте я.
Добре уловен (или запазен) 90-тарски дет метъл дух.
Звукът е хем модерен, хем "олд-скул".

- - - - -
Праволинеен като цяло.
В албума кажи-речи няма нищо, което вече не сме чували.
Няколко не толкова интересни трака.

IF YOU LIKE
Fleshcrawl, Hackneyed, Six Feet Under, Debauchery, Cannibal Corpse и др.

Автор: Undepth/Testset
[7.5/10]

Categories: , , , ,

0 Response for the "Outrage - Brutal Human Bastard"