TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Ra - Critical Mass

Posted by Today's Metal Crew On събота, ноември 23, 2013 0 коментара

Стилът: Alternative Rock/Metal
От/Год: САЩ, 2013
Лейбъл: Sahaja Music
Отнема: ~54 минути


На Ra има трябваха цели 5 години, за да запишат "Critical Mass". Тази пауза обаче им се е отразила добре, защото групата отново изглежда в много добра форма. По принцип не е добра идея да правиш чак такива паузи в толкова бързо развиващия се свят (особено в тези въпросни последни 5 години), но се съмнявам феновете да са забравили Ra толкова лесно. Но дори и да са, "Critical Mass" ще им припомни защо някога Ra бяха сочени за една от топ-бандите в съвременния алтърнатив рок/метъл.

Хубавото е, че за тази 5-годишна пауза Ra изобщо не са забравили как да бъдат интересни и как се създават зарибяващи композиции. Те все още помнят как се прави здрав алтърнатив ("Brutiful", "Awake", "The Voice Inside My Head", сингълът "Supermegadubstep", 6-минутната трошачка "Through the Valley"), как се вплитат ориенталски елементи ("It's All Over Now", "Running Blind") и как се прави по-лек, radio-friendly модерен рок ("Won't Be Home Tonight", "Ecstacy").

Многообразието на "Critical Mass" го прави по-интересен от поне 90% от излезлите през годината албуми в този жанр. Макар и тук да има от неизбежните жанрови клишета, те изообщо не антежават, а благодарение на интересните включвания на ориенталски елементи, например, вниманието към албума не се измества след 2-3 песни и тези 54 минути минават почти неусетно. Затова, ако ви е омръзнало от клиширан американски алтърнатив и не ви се слушат поредните пост-гръндж ентусиасти без ясна идея - задължително чуйте "Critical Mass", особено ако сте фенове на групи като Alter Bridge, Red, 3DG и други подобни силни алт-рок банди. 

+ + + + +
Разнообразен, интересен и успешно задържащ вниманието албум.
Здрав алт-метъл, мелодичен модерен рок и сполучливи включвания на ориенталски мотиви.
Качествен звук, тежки китари, идеални вокали за жанра.
Близо час качествен материал.

- - - - -
Ненужно (и слабо) рапиране в "Anything U Want".
Ненужна е и цялата "A Hollow Glow".
Ненужни удължавания тук-там.

IF YOU LIKE
Alter Bridge, Three Days Grace, Red, Nine Lashes, Korn, Sevendust и др.

Автор: Stahley
[8/10]

Categories: , , , ,

0 Response for the "Ra - Critical Mass"