TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Majesty - Banners High

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, декември 19, 2013 6 коментара

Стилът: Heavy Metal
От/Год: Германия, 2013
Лейбъл: NoiseArt
Отнема: ~52 минути


Кàжи честно? Нали тая година издадохте албум бе, пичове? Да, знам, че не е лесно да копираш целия материал на Manowar, но два албума в една година идват в повече. Особено когато си най-нагло копиращата група на света. Все съм виждал копировачи - Ektomorf със Soulfly, около 10 банди с Rammstein, че и A7X тая година покопираха (макар и доста добре) Metallica, но случаят на Majesty копае ново подземно ниво на наглост. И въпреки това тази група не само има фенове, а и продължава да издава албуми така, сякаш е най-якият метъл продукт на хилядолетието. На мен ли нещо ми има, че не зацепвам what the fuсk се случва?

Добре, вижте обложката. Отворете си я на голям екран. Затворихте я, нали? Този безумен артуърк, който изобщо не е най-жалката имитация на обложките на Manowar (че как), подсказва добре какво ще намерите зад него. Познахте - жалка имитация на Manowar, която обаче получава масивни оценки от колегите по света. И аз слушам, братче, и не разбирам защо. Да помислим. Обичам ли хеви и пауър метъл? Да. Харесвам ли Manowar? Да речем, че да, но и няма да ме видите с кожен елек и чук по улиците, а последният им албум за мен бе тотален провал. Къде тогава е проблемът с Majesty? А, да, сетих се - просто тия песни съм ги чувал вече преди 20 години и не са ми интересни.

Ако все пак трябва да сме обективни, албумът не започва чак толкова лошо. "We Want His Head" е готино скоростно парче. Да, Manowar са го свирили в поне 2-3 албума, но все пак - не е лошо. На заглавната "Banners High" обаче спокойно може да си скъсате ризите. Нема такъв текст, нема такова копиране, нема такова клише. Баладата "Take Me Home" пък единствена започва така, сякаш няма да прилича на песен на Manowar, но и това неизбежно се случва малко след средата. В припева ѝ пък има една безумна вокална извивка на "У-у-у-у", просто косите да ти настръхнат. До края на албума има само две песни, които заслужават частично внимание и това са "Bloodshed & Steel" (защото носи един готин 80-тарски спийд дух в себе си) и закриващата "The Day When the Battle Is Won". И пак, такива песни и такива албуми с 80-тарско хеви излизат на талази всяка година, но не чувате за тях, защото не копират чак толкова нагло големите в жанра.

С огромна сила продължавам да недоумявам и да не разбирам кой и как би могъл да се впечатли от албумите на Majesty, но ако съдим по коментарите в интернет - има и такива хора, при това не малко. Може би и вие сте един от тях? Ако да - извинете ме, винаги уважавам чуждия вкус, далеч не смятам мнението си за меродавно, но това не го разбирам. За мен това е поредният (шести?) албум на група, чиято кариера се гради на правенето на посредствени версии на песни на Manowar. Кому е нужно?
 
+ + + + +
Няколко нелоши парчета, подходящи за феновете на класическия хеви/спийд метъл.
Феновете могат да са доволни от тази продуктивност - втори албум на групата за тази година.

- - - - -
Текстовете, китарите, вокалите, хоровете, темата и всичко останало приличат на нагло копират Manowar.
Дори Manowar да не съществуваха, този албум пак нямаше да е нещо особено - а и Manowar съществуват.
Вокалистът Тарек бая се напъва да звучи като Ерик Адамс, но е доста далеч от истината.

IF YOU LIKE
Manowar, Sacred Steel, Stormwarrior, Iron Fire, Metalium, Епизод и др.

Автор: Undepth
[3/10]

Categories: , , , , ,

6 Response for the "Majesty - Banners High"

  1. zu says:

    Доста хейтърско ревю...

  2. По принцип отдавна съм обявен за "хейтъра в екипа" и не споря. Но едно стаааро хейтърско правило гласи, че "не е хейт, ако е вярно" ;-)

    Весели празници!
    - Undepth

  3. zu says:

    ОК, вярно е, но до някъде... Не отричам, че имат Manowar-ско звучене, но не смятам и че описаното по-горе оценява обективно нещата...

    Весели празници!
    Димитър "oorka" Маринов

  4. Анонимен says:

    Хаха, яко ревю. :)

  5. Анонимен says:

    Казах ви го за предишния, ще ви го кажа и за този(въпреки че този е просто гаден). Majesty са супер позитивна групичка, с позитивно, направо релаксиращо звучене. назад във времето имат един куп балади, които изсвирени от мановар, щаха да са най-голямата гордост на Ерик Адамс в момента ;)

  6. Анонимен says:

    Все пак от групата е бил вложен доста труд за да пусне 2 албума за толкова кратък период. Да не говорим,че и двата не са никак лоши. Напротив,великолепни са. И по мое мнение вече не копират толкова Менъуор. За ревюто обаче не може да се каже, че е бил положен някакъв особен труд. Направо няма такава отврат...