TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Ready Set Fall - Memento

Posted by Today's Metal Crew On вторник, декември 31, 2013 1 коментара

Стилът: Modern MDM/Metalcore
От/Год: Италия, 2014
Лейбъл: Lifeforce
Отнема: ~39 минути


Вече почти се бях отчаял и бях забравил да се надявам, че този дебют някога изобщо ще излезе. Тежки и едновременно с това супер мелодични, някъде по средата между шведския модерен мелодет и американския метълкор, тези млади италианци дълго време бяха подминавани от големите лейбъли по необясними за мен причини. Но ето, че чакането най-накрая свърши, албумът е готов и се казва "Memento". И не че преди не бях чувал голяма част от песните в него, но просто си е друго да ги слушаш в завършен албум.

"Memento" започва ударно с тежката "Deceiving Lights", която добре задава общия тон на албума. Следващите две парчета вече са познати на феновете и благодарение на тях аз и много други се "зарибихме" по групата и ги подпитвахме във Facebook кога най-накрая ще издадат този материал в албум. Става дума за "Skyscrapers" и "Buried Alive", чиито официални видеа вече събраха общо над два милиона гледания в YouTube! Не оставям тези линкове случайно - само чрез тях може да разберете колко добре се справят тези италианци наистина. На това звучене залагат повечето песни в албума, като изключим свирепата "A.N.S.I.A." и "Meri Maat", в които не се чуват чисти вокали. Специално внимание пък заслужават третият сингъл "Labyrinth" и метълкор резачката "Tidal Waves Could Save the World".

Няма какво да увъртам - ако харесвате модерен мелодет и си падате по групи като Soilwork, Sonic Syndicate, In Flames, KSE - този албум определено е за вас. Подобен силен дебют обаче вдига много очакванията за бъдещите албуми на групата. Не знам дали RSF са хвърлили всичките си козове в "Memento", но и се надявам да не се налага да чакам още 3-4 години, за да чуя нов материал от тях. Защото, честно казано, половината от този албум вече го бях чувал чрез сингли, демота и EP-та. Някои от новите парчета пък не са чак толкова добри, или поне не са на хитовото ниво на първите няколко сингъла. Това обаче изобщо не пречи на "Memento" да се очертава като един от фаворитите ми в жанра за 2014-та, макар и тя още да не е започнала.
 
+ + + + +
Идеално балансиран контраст между стабилна тежест и хитова мелодичност.
Поне три откровени хита и още няколко потенциални такива.
Съвременен саунд и качествена продукция, макар и отпреди няколко години.

- - - - -
Голяма част от песните в албума са издавани под една или друга форма от 2010-та насам.
Към края албумът става предвидим и нивото леко спада.

IF YOU LIKE
Soilwork, Scar Symmetry, Sonic Syndicate, The Unguided, Mercenary, KSE, ATR и др.

Автор: Testset
[8.5/10]

1 Response for the "Ready Set Fall - Memento"

  1. Анонимен says:

    Абе италианските групи в който и да е жанр винаги ми се отличават с една характерна за тях мелодичност. Страхотни са, добре че най-накрая успяха да го издадат тоя албум :D