TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

3 години Today's Metal!

Posted by Today's Metal Crew On неделя, януари 12, 2014 6 коментара


Предполагам, че все някога ще дойде времето, когато ще спрем да отбелязваме всеки рожден ден на сайта и ще започнем да отбелязваме само юбилеите, но това време още не е дошло. Когато сайтът стартира, изобщо не знаехме дали някога въобще ще отбелязваме рождени дни. Можеше да не се получи, да станем едни от многото, да ни омръзне да се занимаваме... но ето, че все още ни е интересно да се занимаваме! И макар сайтът да не е чак толкова популярен и все още да стои крайно опростен и под формата на блог, някак събрахме над 1000 последователя във Facebook и 200 в Google. Като за нещо, което се прави напълно доброволно, безплатно, без реклама и се пълни само и единствено с ревюта на метъл албуми и не особено чести интервюта - добре е, викам аз! Радваме се също и че успяваме да поддържаме читателска база от интелигентни хора, което е рядкост в интернет пространството. Нека поговорим за това.

За 3 години осъзнах, че читателите на TMB наистина са интелигентни в болшинството си. Не го казвам, за да им се мазня, а защото наистина ми прави впечатление, че сред тях няма тролове, орки, таралежи, малоумници и заядливи хора без личен живот. Такива са се появявали, но бързо са бивали отхвърлени като вредно чуждо тяло и повече не са се връщали. Няколкото човека, които са си позволявали да обиждат, да се карат с други читатели, да заплашват и да се държат нагло, са получавали бързи банове от страницата ни във Facebook и бан по IP, ако са имали наглостта да пуснат малоумен коментар тук, нарушаващ всички правила и норми за добро поведение. Много други сайтове не биха сторили това, защото троловете и таралежите предизвикват реакции, спорове и повече "кликове", от които се генерират рекламни пари. На нас обаче не ни дреме.

Изминалата година пък беше много интересна за нас и особено за мен като главен редактор. Сайтът не претърпя почти никакви промени и никой не се е оплакал, което значи, че в този си вид изглежда доста прегледно, макар и минималистично - поне по мое скромно мнение. Отделно от това, част от екипа си замина, дойдоха нови хора с разнообразни професии и съдържанието до някаква степен се поосвежи. През март 2013-та пък, благодарение на нашите приятели от "Денят започва с култура" по БНТ се срещнах със Sabaton, за които много настоявах да бъдат поканени в предаването. С тях си побъбрихме страшно добре, като лично Snowy Show ме научи на покъртителни шведски псувни, Тобе Енглюнд се чудеше как така съм чувал за старата му група Raubtier, че даже имам и тяхна тениска, а аз му се чудех откъде знае думи като "котарак", "лайнарка" и още няколко, напълно неподходящи за повтаряне думи.

Лятото също беше интересно - отново чрез същото предаване успяхме да се доберем до фестивала Sofia Rocks (нищо, че си бяхме купили билети) и да направим кратко интервю с германците Hämatom, които бяха безкрайно очаровани от българската публика и не можеха да повярват какво топло посрещане им спретнахме на стадион "Васил Левски". Впоследствие дори се озовах в DVD-то към новия им албум.

Мога с часове да ви разказвам колко интересна бе годината за TMB, но ще спра дотук, защото вярвам, че 2014-та може да бъде и още по-интересна и приятна. Ние ще продължаваме да пишем при всеки удобен случай и да се опитваме да влизаме в графика "ревю през ден", ще продължаваме да не бъдем конформисти и да не се съобразяваме с популярното мнение (иначе щяхме само да зяем колко е зле всичко след 91-ва), ще продължаваме да се борим за популяризирането на нови групи в България и ще продължаваме да се опитваме да убедим всички, че да си купуваш музика на физически носител е нещо много приятно.

Ще използвам финала на този текст и това, че се имам за обективен журналист, работещ в няколко медии, за да ви призова да се въздържате от четенето и купуването на продуктите на някои български "медии". В момента тече брутална политическа пропаганда и свободата на словото е ограничена в стряскащи размери. Ще познаете несвободните медии по няколко признака - гръмките заглавия, жълтината на новините в тях, целенасочените нападки само срещу определени политически групи и доброто отношение към други такива, тоталната липса на обективност и наглите опити за пропагандно насаждане на убеждения. Мисля, че и сами можете да се досетите кои са тези медии. Не ги купувайте, не им давайте парите си, не давайте на родителите си да ги купуват и критикувайте тези, които им вярват. Защото ако оставим подобни медии да властват на пазара, скоро за свободното слово (каквото е нашето) ще се говори само в минало време.

Честита да ни е 3-тата годишнина и дано се видим живи и здрави и за 4-тата! А дотогава - следете Facebook страницата ни, ако искате да спечелите 5-те диска, които сме ви приготвили по случай рождения ден! 

Наздраве!

- TMB

Categories: , , , ,

6 Response for the "3 години Today's Metal!"

  1. Unknown says:

    A честито и много успехи занапред. НАЗДРАВЕ!

  2. Анонимен says:

    Благодаря за хубавите ревюта! Желая ви здраве и много успехи занапред!

  3. Анонимен says:

    Страхотни сте. Благодаря ви за хубавите ревюта и чуството за хумор. Много успехи ви желая.

  4. Анонимен says:

    Здравейте. Чета ревютата написани тук от създаването на сайта. Често пъти мнението Ви се припокрива с моето, а това от моя страна наистина доказва, че не сте "манипулатори" на информацията. Е, поне в моите очи. :) Честит рожден ден. Желая на целия Ви екип, бивш или натоящ, да се чувствате страхотно, да имате много топлина в сърцата си и стотици поводи за усмивки (освен пиянските). Не съм "лайквал" страницата Ви във фейса, но определено съм един от анонимните почитатели на словото Ви, а съм убеден, че не съм единствен. Успех и само напред.

  5. Unknown says:

    Здравейте, искам първо да ви поздравя за рожденият ден и второ да ви благодаря за страхотната работа, която вършите в този сайт. Изключително много се възхищавам на факта, че продължавате да обръщате внимание на малко известни групи по машите географски ширини. Продължавайте да ни радвате и да се развивате все така. Успех!!!

  6. lokoman says:

    Много се радвам за вас.Признавам си че макар и на почти 40г. със вас доста понаучих и обогатих музикалния си мироглед.Все така обективни и една молба малко повече ревюта на бг.музика.Колкото и да са малко има читави неща които ми е интересно да пречупя през вашата призма.Аз лично се занимавам с медии от 15 г. и мога да помогна с някой друг съвет.