TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Blacklite District - Worldwide Controversy

Posted by Today's Metal Crew On сряда, април 23, 2014 0 коментара

Стилът: Alternative/Modern Rock/Metal
От/Год: САЩ, 2014
Лейбъл: Silent Majority
Отнема: ~34 минути


От близо година следя развитието на тази група. И ако в началото бях 99% сигурен, че тази група може да покаже много, то сега съм 100% сигурен, че ако продължава в този дух, съвсем скоро може да се наложи като голямо име на съвременната алтернативна сцена. "Worldwide Controversy" е най-добрият продукт в този стил за тази година, като силата на някои от парчетата в него е сравнима само с тази на някои класически хитове на големите имена в жанра. В него Blacklite District ни предлагат първокласен модерен американски алтърнатив рок, смело облян с електроника.

Цялата първа половина на албума е хит до хита, мила моя майно льо. Почваме с енергичната "Take Me to the Grave", минаваме през бързо запомнящата се и забиваща се в главата "I Gambled And I Won", супер модерно звучащата "With Me Now", зарибяващата "Worldwide Controvercy" (леко страдаща от дъбстеп синдрома) и стигаме до сравнително леката, но абсолютно хитова "Like Yesterday". До края на албума продължава да няма слаби песни, но хитовият потенциал в песните от втората половина не е чак толкова голям. Като по-силни в тази половина пък се открояват най-вече силно електронизираната "Alone Tonight" и "I Want I Need".

Забележките ми към "Worldwide Controversy" са само две. Първата и най-важна е, че албумът просто е прекалено кратък. 35 минути се изслушват лесно на един дъх, но оставят и чувството, че след тях можеше да има и още 1-2 песни. Втората е, че на места електронните елементи са използвани малко безразборно. Така например те се вписват много добре в "Take Me Now", но не са толкова нужни в "Take Me to the Grave", да речем. Встрани от тези проблеми, "Worldwide Controvercy" е един наистина силен албум, пълен с очевидни хитове. Вокалистът Роман Дежеймс пък притежава идеален за този стил нисък, плътен глас, а текстовете, които пее, се запомнят лесно и почти моментално, благодарение на което можете да започнете да си ги припявате още при първото им слушане. Затова си запишете този албум като "задължителен" в тефтерите, ако се имате за фенове на жанра - защото имам предчувствието, че за Blacklite District тепърва ще се говори много.

+ + + + +
Поне половината песни в албума са с огромен хитов потенциал!
Идеални за стила вокали, запомнящи се текстове и мелодии, мощен и модерен звук.
Смело използване на електронни елементи, връзващи се идеално с тежките китари.
Малко дебютни албуми са чак толкова силни.

- - - - -
Можеше и да е малко по-дълъг и малко по-тежък.
Втората половина не притежава хитовия потенциал, концентриран в първата.

IF YOU LIKE
Red, Nine Lashes, Shinedown, Breaking Benjamin, Renegade Five и др.

Автор: Testset
[8.5/10]

0 Response for the "Blacklite District - Worldwide Controversy"