TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

 • Welcome!

  Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

  For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Manowar - Kings of the Metal Sky Warriors of Steel

Posted by Today's Metal Crew On вторник, април 01, 2014 4 коментара

Стилът: True Metal In The Sky
От/Год: Асгард, 2039
Лейбъл: Metal
Отнема: ~351 минути


След близо 60 години на сцената е трудно да останеш актуален и да се преоткриваш с всеки изминал албум, но Manowar точно затова са легенди. В новия им албум, излизащ на 32 май тази година (хвала на такива лейбъли, които дават толкова ранни промота) групата е решила да не минава по утъпканите пътеки на миналото и да изненада феновете си с нещо неочаквано и свежо.

"Искахме да направим нещо различно този път." - споделя в интервю пред Цонко Цонев лидерът на Manowar Джоуи Де Майо. "Този път решихме рязко да сменим посоката и да посветим албума на метъла и стоманата, защото и двете са твърди" - с усмивка допълва той. Запитан за стиловата промяна в обложката, Джоуи е категоричен: "Решихме този път да опростим нещата в обложката, защото вече използвахме всички възможни държавни знамена на обложката на "Metal of Steel" през 2033-та. Седнахме с групата и се замислихме коя е константата в нашите обложки? Отговорът дойде като гръм от чука на Один - мускулите. Затова  взехме този важен за нас елемент и го раздухме 5 пъти, за да заема цялата обложка."

И наистина, албумът е уникален по своята същност. Той започва с 45-минутното spoken word intro "Introduction of Steel", в което разказвачът ни въвежда в епичната история. Один вдига тежести в Асгард, докато язди своя стоманен чопър в разкъсваното от гръмотевици небе. Тогава обаче се появява богът на измамата Локи, преобразен като млада невяста и инжектира великанска доза хормон на растежа в чопъра на Один. Чопърът става зъл и неконтролируем и само Один и неговите смели воини могат да го спрат от това да проглуши Асгард от даване на газ. Интрото преминава в сингъла "Steel", която е и най-емблематичната песен за албума. Китарите праят "джъ-джъ-джъ-джъ", Ерик Адамс продължава да пее като звяр (един от най-големите гласове в историята на метъла, безспорно), но най-голямо впечатление прави басът на Де Майо. Не защото е много по-добър от преди, а защото се чува само той. "Това беше посоката, която поехме преди години и мисля, че сега я развихме напълно - да се чува само бас, защото няма нищо по-метъл от бас с дисторшън." - споделя Джоуи, отпивайки по погрешка от бирата на Кметъла. "Ако басът не пращи, препуква, бучи и жужи - бас ли е? Ха на бас, че не е бас!" - ентусиазира се Де Майо и чупи халбата си на пода в ресторант "Българка". 

За бъдещите си концерти пък групата е подготвила зашеметяващо ново шоу, в което за пръв път ще покаже всички тесни кожени дрехи от гардероба на легендата на българския рок, повелителят на жиците и кожата, изпълнителят на рок-класиката "Шопкиня" - Панайот Панайотов. Шоуто можете да гледате традиционно всеки втори четвъртък от месеца в Каварна, със специални гости всеки месец - UDO, Smokie и Deep Purple!

А ако някой се е обидил от това "ревю", нека знае най-напред, че и ние сме фенове и след това - че е тъпо да се обиждаш на която и да е първоаприлска шега. И изобщо не е метълско да не можеш да поемеш малко майтап, дори за любимата си група ;-)

+ + + + +
Хубаво е от време на време да се побъзикаме с големите имена в жанра.

- - - - -
Някои фенове жга се засегнат, ама няма да е за сефте

IF YOU LIKE
Manowar.

Автор: TMB
[METAL!]

Categories: , , , ,

4 Response for the "Manowar - Kings of the Metal Sky Warriors of Steel"

 1. X140 says:

  Брау, хараса ми са!
  Да развейми гривата!

 2. Доста се посмях :)

 3. Анонимен says:

  "Ако басът не пращи, препуква, бучи и жужи - бас ли е? Ха на бас, че не е бас!" - ентусиазира се Де Майо и чупи халбата си на пода в ресторант "Българка".-това просто ме разби :D

 4. Анонимен says:

  Само да уточня ,че Тор е с чука и гръмотевиците.