TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Manowar - Kings of the Metal Sky Warriors of Steel

Posted by Today's Metal Crew On вторник, април 01, 2014 4 коментара

Стилът: True Metal In The Sky
От/Год: Асгард, 2039
Лейбъл: Metal
Отнема: ~351 минути


След близо 60 години на сцената е трудно да останеш актуален и да се преоткриваш с всеки изминал албум, но Manowar точно затова са легенди. В новия им албум, излизащ на 32 май тази година (хвала на такива лейбъли, които дават толкова ранни промота) групата е решила да не минава по утъпканите пътеки на миналото и да изненада феновете си с нещо неочаквано и свежо.

"Искахме да направим нещо различно този път." - споделя в интервю пред Цонко Цонев лидерът на Manowar Джоуи Де Майо. "Този път решихме рязко да сменим посоката и да посветим албума на метъла и стоманата, защото и двете са твърди" - с усмивка допълва той. Запитан за стиловата промяна в обложката, Джоуи е категоричен: "Решихме този път да опростим нещата в обложката, защото вече използвахме всички възможни държавни знамена на обложката на "Metal of Steel" през 2033-та. Седнахме с групата и се замислихме коя е константата в нашите обложки? Отговорът дойде като гръм от чука на Один - мускулите. Затова  взехме този важен за нас елемент и го раздухме 5 пъти, за да заема цялата обложка."

И наистина, албумът е уникален по своята същност. Той започва с 45-минутното spoken word intro "Introduction of Steel", в което разказвачът ни въвежда в епичната история. Один вдига тежести в Асгард, докато язди своя стоманен чопър в разкъсваното от гръмотевици небе. Тогава обаче се появява богът на измамата Локи, преобразен като млада невяста и инжектира великанска доза хормон на растежа в чопъра на Один. Чопърът става зъл и неконтролируем и само Один и неговите смели воини могат да го спрат от това да проглуши Асгард от даване на газ. Интрото преминава в сингъла "Steel", която е и най-емблематичната песен за албума. Китарите праят "джъ-джъ-джъ-джъ", Ерик Адамс продължава да пее като звяр (един от най-големите гласове в историята на метъла, безспорно), но най-голямо впечатление прави басът на Де Майо. Не защото е много по-добър от преди, а защото се чува само той. "Това беше посоката, която поехме преди години и мисля, че сега я развихме напълно - да се чува само бас, защото няма нищо по-метъл от бас с дисторшън." - споделя Джоуи, отпивайки по погрешка от бирата на Кметъла. "Ако басът не пращи, препуква, бучи и жужи - бас ли е? Ха на бас, че не е бас!" - ентусиазира се Де Майо и чупи халбата си на пода в ресторант "Българка". 

За бъдещите си концерти пък групата е подготвила зашеметяващо ново шоу, в което за пръв път ще покаже всички тесни кожени дрехи от гардероба на легендата на българския рок, повелителят на жиците и кожата, изпълнителят на рок-класиката "Шопкиня" - Панайот Панайотов. Шоуто можете да гледате традиционно всеки втори четвъртък от месеца в Каварна, със специални гости всеки месец - UDO, Smokie и Deep Purple!

А ако някой се е обидил от това "ревю", нека знае най-напред, че и ние сме фенове и след това - че е тъпо да се обиждаш на която и да е първоаприлска шега. И изобщо не е метълско да не можеш да поемеш малко майтап, дори за любимата си група ;-)

+ + + + +
Хубаво е от време на време да се побъзикаме с големите имена в жанра.

- - - - -
Някои фенове жга се засегнат, ама няма да е за сефте

IF YOU LIKE
Manowar.

Автор: TMB
[METAL!]

Categories: , , , ,

4 Response for the "Manowar - Kings of the Metal Sky Warriors of Steel"

  1. X140 says:

    Брау, хараса ми са!
    Да развейми гривата!

  2. Unknown says:

    Доста се посмях :)

  3. Анонимен says:

    "Ако басът не пращи, препуква, бучи и жужи - бас ли е? Ха на бас, че не е бас!" - ентусиазира се Де Майо и чупи халбата си на пода в ресторант "Българка".-това просто ме разби :D

  4. Анонимен says:

    Само да уточня ,че Тор е с чука и гръмотевиците.