TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Dust Bolt - Awake The Riot

Posted by Today's Metal Crew On вторник, май 13, 2014 4 коментара

Стилът: Thrash Metal
От/Год: Германия, 2014
Лейбъл: Napalm Records
Отнема: ~58 минути


В тийнейджърските ми години често спорехме с приятели кой траш е по-добър - американският или германският. При първите ми сблъсъци с интернет също имах неблагоразумието да направят такава тема в един форум за метъл (едно време бяха популярни) и темата бързо се напълни с много емоции, разярени метъли, горещи псувни и разбирателства "къде ще е боят". Малцината, опитващи се да обяснят, че не могат да изберат измежду Slayer и Kreator и Testament и Sodom бяха тотално игнорирани. И горко на онези, които намесваха Sepultura - те не били траш след 91-ва, били вече нео метъл, дъра-бъра. Колко прости сме били да спорим на тая тема... но както и да е.

Е, Dust Bolt са германци, но в музиката им се усеща силно "американско" влияние, идващо по-конкретно от района на Санфранциския залив, познат нам като Бей Ериа. С други думи - нещо средно между Slayer, Testament, Sodom и Sepultura, все от началото на 90-те. Високоскоростен, енергичен, нахъсан, надъхващ траш, излязъл сякаш именно от този златен период за жанра, пълен с режещи рифове, и бясно разкуфяващ ритъм - това ви очаква в "Awake The Riot" в продължение на почти цял час. Това е един от онези албуми, на които и да не искаш - пак автоматично закуфяваш, без да ти пука дали някой в метрото те гледа, чудейки се дали просто слушаш музика или получаваш пристъп. И в този момент вече знаеш със сигурност - точно така трябва да звучи този стил и Dust Bolt се справят зверски добре с изпълнението на функцията му. Куфеенето започва с "Living Hell", минава през "Soul Erazor", "You Lost Sight", Slayer-o/Sodom-ската "Awake The Riot: The Final War", враторазтърсващата "Drowned In Blind Faith" и завършва с 7-минутната "The Monotonous: Distant Scream" и кавъра на Evil Dead - "Future Shock" (допълнен от "скрит трак" в края).

Приличайки на много групи едновременно, Dust Bolt могат да доведат в лагера си голяма част от техните фенове, но пък така не могат да изненадат с нещо кой знае колко новаторско и разтърсващо. Трябва обаче да имаме предвид, че в траша вече е изключително трудно (даже почти невъзможно) да сътвориш нова вечна класика, затова е много хубаво, че групи като Dust Bolt ни връщат към златните му години, при това с такова безкомпромисно качество. Всеки уважаващ себе си траш фен (и метъл фен като цяло) трябва да хвърли едно ухо на "Awake The Riot", освен ако не е от онзи тип фенове, за които добрият траш се отъждествява най-вече с гаден звук, какофоничен шум и много ехо във вокалите. За тях този албум ще е прекалено "нео метъл", ха.

+ + + + +
Високоскоростен, енергичен, нахъсан, надъхващ траш, сякаш излязъл от златните години на жанра.
Мощни, режещи рифове, зверски разкуфяващ ритъм и идеални за стила вокали.
Близо час материал без пълнежи, забавяния и каквито и да е разтягания на локуми.
В най-общи линии - идеалният траш албум!

- - - - -
Прилики с много други банди, заради които някои рифове и пасажи звучат някак... познато.
Малко еднообразен.

IF YOU LIKE
Sodom, Slayer, Testament, Sepultura, Evil Dead, Fueled By Fire и др.

Автор: Undepth
[8/10]

Categories: , , , , , ,

4 Response for the "Dust Bolt - Awake The Riot"

  1. Анонимен says:

    Само да оправиш фейсбик линка, че води към Miss May I ;) иначе бандата е екстра!

  2. Поправено! Мерси!

  3. Unknown says:

    Вчера последните 2 ревюта ги нямаше и днеска обърнах внимание на датите.. едното ревю на 11 другото на 13... а вчера бе 18?!?! Ще ме светнете ли по въпроса...

  4. Познай коя от двете опции е вярната:

    1. Смяната на датите изобщо не е случайна и невинна. Тя нарочно цели масово объркване на интелигентния четящ българин. Идеята е на едни юдеомасони-илюминати и е платена лично на ръка от рептила Сорос.

    2. Изостанали сме с графика и слагаме ревюта със задна дата, защото... защото можем и не се взимаме прекалено насериозно.

    Choose wisely! :D