TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Takida - All Turns Red

Posted by Today's Metal Crew On събота, юни 07, 2014 0 коментара

Стилът: Alternative Rock/Metal
От/Год: Швеция, 2014
Лейбъл: Se7en Records/Universal
Отнема: ~34 минути


Случва се зад добри обложки да се крият гадни албуми. И зад грозни обложки да се крият бижута. Такъв е случаят с грозната обложка на "All Turns Red" на шведите Takida. Да се чуди човек чия е била гениалната идея да се сложи такава грозна фасада на един толкова хубав албум, но който и да е - моля ви, Takida - намерете друг да върши тази работа. И вкъщи с малко фотошоп ще си направите по-добра обложка. И аз ще ви направя по-добра даже, при това на Paint. Сега прилича на нискобюджетна версия на "Faceless" на Red.

Отварящото парче в "All Turns Red" е и най-силното в него. "I am the World" е енергична, мелодична и притежава супер зарибяващ припев - сякаш слушаш нещо средно между Disturbed, Red, Volbeat и Demon Hunter (най-вече заради много плътния и мек глас на Роберт Петерсон). Подобен, но не чак толкова силен, хитов заряд притежава и сингълът "One Lie", който обаче е малко по-"радио" ориентиран, а баладата "To Have And To Hold" е една от най-добрите, излизали в жанра тази година. Оттам нататък - албумът е над средното ниво за този тип музика, но по някое време става предвидим и доскучава. "Brimstone" и "Purgatory" добре тласкат напред първата половина, но след средата единствено вече споменатата балада, "I'm Coming Home" изненадват приятно. "Fail" също не е лоша, но прекалено много прилича на парче на Disturbed, което вече сме слушали, а "Daylight", "As We're Falling Down" и "It Saved Me" просто не предразполагат към много повторни слушания и леко доскучават.

Силните страни на този албум и на групата като цяло са най-вече страхотният глас на Роберт Петерсон, добре изчистеният звук, ясните и отчетливи китари и бързо грабващите ухото мелодии. Няколкото хитови парчета пък правят евентуалното му закупуване повече от  разбираемо, макар че надали албумът се продава на нашия пазар (поне аз не съм го засичал). И макар този стил да не е най-популярният в Швеция, Takida за пореден път показват, че европейските алтернативни банди могат да бъдат наистина сериозна конкуренция на колегите си отвъд океана, които в общи линии имат най-много ярки представители в жанра.

+ + + + +
Гласът на Роберт Петерсон!
Изчистен звук, отчетливи китари, бързо зарибяващи мелодии.
Няколко парчета със сериозен хитов потенциал.

- - - - -
В общи линии, около 1/3 от албума е скучновата.
След средата пичовете започват да се повтарят малко по малко.

IF YOU LIKE
Red, Disturbed, Renegade Five, TOAD, Blowsight, Emphatic, Volbeat и др.

Автор: Stahley
[7/10]

0 Response for the "Takida - All Turns Red"