TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Seether - Isolate And Medicate

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, юли 03, 2014 1 коментара

Стилът: Alternative Rock/Post-Grunge
От/Год: ЮАР, 2014
Лейбъл: Bicycle/Concord/Spinefarm
Отнема: ~39(+16) минути 


Три години след много добре приетия и дебютирал под №2 в Billboard "Holding Onto Strings Better Left To Fray", Seether се завръщат с очаквано добър албум. "Очаквано" е подходяща дума за "Isolate And Medicate", тъй като дава на феновете точно това, което очакват. И то дотолкова, че дори е малко предвидим. Което обаче изобщо не му пречи да е добър.

Трудно можем да се оплачем от началото на този албум. Seether ни посрещат с мрачен гръндж риф в отварящата "See You at the Bottom", последван от пънк-рок настроение в следващата "Same Damn Life" и хитово звучене в сингъла "Words as Weapons". Групата имаше нужда точно от такова хитово парче за сингъл и изборът на "Words as Weapons" бе наистина удачен, тъй като песента не само вдигна интереса към все още неизлезлия по онова време албум, но и подсигури на Seether нов концертен хит. След "My Disaster" обаче нещата в "Isolate And Medicate" спират да вървят толкова добре. "Crash" е посредствена баладка, а потенциалът в агресивния риф на "Suffer It All" бързо изгасва в куплета - сякаш групата не е имала идея как най-добре да продължи този наистина готин и тежък риф. До края единствено мелодичната "Watch Me Drown" внася някаква свежест, докато последните три парчета залагат на скучновато бавно до средно темпо, което отива единствено на закриващата "Save Today".

Не мога да се изкажа крайно като някои други фенове и да заклеймя "Isolate And Medicate" като най-слабия албум на групата досега, но определено той не и най-добрия им такъв. Силното начало, страхотният сингъл и още няколко силни парчета го вадят уверено над равнището на посредствеността, но прекалено бавната му и малко безлична втора половина може да разочароват дори закоравелите фенове. На Seether изглежда им липсват достатъчно идеи за цял албум с готини песни, доказателство за което е странното развитие на обещаващия риф в "Suffer It All". Въпреки това "Isolate And Medicate" е добър за жанра албум, който ще зарадва не само техните фенове, а и тези, които още не са намерили подходяща алтернатива на Nirvana ;-)


+ + + + +
Много силна първа половина на албума.
Страхотен (избор за) пилотен сингъл!
Напомняне за добрите години на грънджа.

- - - - -
Бавна, скучновата и леко безлична втора половина на албума.
Трудно е да се повярва, но Seether май са се поизчерпали откъм свежи идеи. 

IF YOU LIKE
Shinedown, Nirvana, Staind, Three Days Grace, Crossfade, Evans Blue и др.

Автор: Stahley
[6.5/10]

1 Response for the "Seether - Isolate And Medicate"

  1. Напълно съм съгласен със Stahley! Втората половина на албума е толкова скучна, че почти нищо не може да ти влезе в главата. Нищо запомнящо се, с изключение на Suffer It All (е тоя риф е направо убийствен). Като цяло, напълно си заслужава дадената оценка =] Great Job