TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Godsmack - 1000hp

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, август 11, 2014 0 коментара

Стилът: Alternative Metal
От/Год: САЩ, 2014
Лейбъл: Universal
Отнема: ~45 минути 


Godsmack бяха на върха на славата си за последно преди 10-ина години. Това е доста време, в което групата така и не издаде наистина добър наследник на "Faceless". От "IV" и "The Oracle" запомнихме по-скоро обложките, отколкото съдържанието зад тях и затова много фенове още залагат предимно на материала до "Faceless". Така де, може да е малко закостеняло, но просто една от любимите ми банди от началото на века спря да ми е любима преди няколко години поради липса на силен материал. Затова "1000hp" в общи линии ми беше последната надежда за Godsmack.

Съли Ърна и компания надушиха този тип разочарование и решиха да направят албум, който най-напред звуково да се доближава до "Faceless". И факт, "1000hp" има сходно, но по-модерно звучене, с продукция на адски добро ниво и направо аудиофислки звук. Първите три парчета от албума наистина наблягат на това "добро старо" звучене в ударната поредица от "1000hp", "FML" и "Something Different". И трите са силни, но последната сред тях е сред най-добрите композиции, които Godsmack са правили в последните 10 години. "What's Next" и "Generation Day" също опитват да докарат това звучене, но са малко компромисни, докато "Locked & Loaded" залага на насечен риф и здрав прав ритъм и... печели - наистина силно, типично Godsmack-ско парче. Е, можеше да има и по-хубав припев, но това са подробности. Рифът в "I Don't Belong" пък имам чувството, че съм го чувал прекалено много пъти (включително и в "Alles Was Ich Will" на WBTBWB), а закриващата "Turning To Stone" прилича на опит за песен в стил "Voodoo", но крайният резултат далеч не е толкова впечатляващ.

В най-общи линии, Godsmack са направили достатъчно добър албум, за да извадят от него няколко хита за бъдещите си концерти, но не и легендарно силен албум, с който да надминат себе си, какъвто много фенове очакваха. С други думи - "1000hp" не e максимално добър като за Godsmack, но пък е доста по-добър от голяма част от другите албуми в жанра, излезли в последно време. Ако сте фен на групата и се надявате на нещо по-добро от предните два албума - имате го! Ако обаче търсите и очаквате себенадхвърляне, "Faceless II" или "Awake II", то по-добре просто да се придържате към класиките и да не си губите времето.


+ + + + +
Завръщане към по-тежкия и агресивен звук от началото на века.
Впечатляваща продукция, даваща кристално чист и мощен звук.
Някои изненадващо силни и здрави композиции.
Доста поводи за куфеене - както преди години.

- - - - -
Е чак пък илядо конски сили не се усещат...
Някои компромисни и/или направо скучни парчета. 

IF YOU LIKE
Disturbed, Metallica, Stone Sour, Volbeat, Korn, Static-X, Drowning Pool и др.

Автор: Stahley
[7/10]

Categories: , , , , , , ,

0 Response for the "Godsmack - 1000hp"