TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Kissin' Dynamite - Megalomania

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, септември 01, 2014 0 коментара

Стилът: Hard Rock/Glam/Heavy Metal
От/Год: Германия, 2014
Лейбъл: AFM
Отнема: ~39 минути 


Колкото и да съм уморен от хард рок банди, повтарящи до втръсване заучени формули от 80-те, от време на време се появяват и групи, които не звучат чак толкова отчаяни в опитите си да грабнат старите рок фенове. Една такава банда е Kissin' Dynamite - тези млади юнаци са пълни с талант, който обаче наливат в поумрял стил като глем рока. Нищо лошо не казвам за жанра, просто най-хубавото от него вече отдавна е в миналото и нито Kissin Dynamite, нито Steel Panther, нито Hardcore Superstar, нито която и да е друга модерна глем банда може да постигне кой знае какво в него.

Kissin' Dynamite безспорно се справят добре с това, което правят. Миналият им албум беше учудващо приятен и мелодичен, а този е с малко по-модерно звучене, включващо дори леки електронни елементи тук и там. Още на първо слушане се открояват няколко парчета с много енергия и зарибяващи припеви - "DNA", "VIP In Hell", стабилно електронизираната "Legion of the Legendary" и закриващата "Ticket To Paradise", която обаче зверски много прилича на парче на Guns N' Roses. "God In You" и "Running Free" също имат приятни елементи, като първата има хубави куплети, но посредствен припев, а втората - точно обратното.

Проблемите в "Megalomania" не са много, но са отчетливи. На първо място са досадните и очевидни прилики с Guns N' Roses. Залагам килограм солети, че пичовете са фенове на GNR, така че това не ме учудва... но пък ме дразни, особено в песни като "Maniac Ball", в която сякаш пее млад двойник на Аксел Роуз. Бавните песни като нея и "Fireflies" пък са толкова скучни, че бият дори напълно безличната "Deadly" по посредственост. "Final Dance" е добра балада, но пък не е и нещо, което вече да не сме чували и по-добре направено.

Съвсем накратко - "Megalomania" е приятен албум и определено става за няколко слушания. А aко сте фенове на глем рока и/или на Guns N' Roses, изобщо няма да сбъркате, ако си го пускате и по-честичко. Оттам нататък - не мога да гарантирам нивото на удоволствие от слушането, особено за феновете на по-тежките стилове.


+ + + + +
Приятен, мелодичен и енергичен глем/хард рок, изсвирен от хора с очевиден талант.
Някои силно запомнящи се припеви, в парчета с хитов потенциал.
По-модерно и смело звучене от това в предишния албум.

- - - - -
Сериозни прилики с Guns N' Roses, особено в някои песни.
Неконсистентен - по някое време спира да се разбира какво точно им се свири на тия хора.
Парчетата без темпо са зверски скучни. 

IF YOU LIKE
Steel Panther, Twisted Sister, Hardcore Superstar, Crashdiet, Dynazty и др.

Автор: Stahley
[6.5/10]

0 Response for the "Kissin' Dynamite - Megalomania"